Oldalak

2011. szeptember 16.

Elefánt könnycsepp



Könnyű,finom sütemény,nincs vele sok macera.Első tejszínes pudinggal(sokkal finomabb az összhatás),alsó pedig vaníliással készült.
Recept  Edótól( Édes otthonunk némi sóval), köszike.

Hozzávalók:
Piskóta: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 3 evőkanál liszt, késhegynyi sütőpor
Krém: 2 csomag tejszín ízű pudingpor,  7 dl. tej, 5 evőkanál porcukor, 1csomag  vaj
 2 banán

A piskótához  tojássárgákat a cukorral habosra kevertem ,hozzáadtam a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, és az 1 evőkanál cukorral kemény habbá tojásfehérjéket. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítottam és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöttem Még melegen liszetezett konyharuhára borítottam és feltekertem.
A pudingporokat tejben megfőztem, kihűtöttem, majd hozzákevertem a cukorral habosra kevert vajat. A piskótát  megkentem a krémmel, szélére 2 banánt fektettem  hosszában visszatekertem.
Porcukorral és csokidarával szórva tálaltam.


21 megjegyzés:

  1. Aleda, ez isteni. Nagyon jól néz ki és biztos nagyon finom. Viszem a receptet.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép a fotód ahogy megkoreografáltad! A süteményed nagyon guszta! Finom lehet a puding és a banán együtt! Aleda a vajat margarinnal lehet helyettesíteni, ha igen mennyi dkg.?

    VálaszTörlés
  3. Jujha, ez nagyon jól néz ki! Van egy süteményes könyvem abban láttam már és a mami (anyósom) el is készítette. Régen volt, talán újra kellene, mert most megenném. :)) Nagyon ötletesen megoldottad a felső képen a süti tetejét! Mennyi szép virágod van még így ősszel is!

    VálaszTörlés
  4. Hű, de sokszor sütöttem ezt lánykoromban....nagyon finom süti! :-)

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűek lettek!Finom nagyon,mi is szeretjük:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon gusztusos lett, és milyen szép a kerted a háttérben. :))

    VálaszTörlés
  7. A süteményt ismerem, szeretjük nagyon. A fotók gyönyörűek, és javaslom egy kertészkedős blog indítását, gyönyörűek a háttérben a virágok!!!!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon durván jól néz ki!!! A banán nem barnul meg benne? Buta kérdés..., nincs is ideje rá...! :o)))

    VálaszTörlés
  9. Isteni lehet ez a süti, láttam már, de még nem volt szerencsém megkóstolni:) A képek szokás szerint csodásak.

    VálaszTörlés
  10. Imadom ezt a suti...:D en diokremmel szoktam kesziteni, legeloszor a Hal a tortan musorban Pap Gergo keszitette es onnan loptam a receptet. Majd en is megosztom...:D nagyon fincsi...:D

    VálaszTörlés
  11. Hát mit mondjak, csodálatos a süteményed. Gyönyörű a tálalás és a kert:):):) A sütit elvinném;köszönöm!!!!!

    VálaszTörlés
  12. Ez tényleg nagyon finom sütemény, én is el szoktam készíteni. (Eszembe is jutott, milyen régen sütöttem már meg.)
    Nagyon szép:)

    VálaszTörlés
  13. Ezer éve nem ettem! nagyon jól néz ki :)

    VálaszTörlés
  14. Martinelli:Vigyed nyugodtan:)

    Éva: Igen lehet,én Ráma margarinnal szoktam néha helyettesíteni,abból ugyanannyit teszek.Nálunk a vaj 20 dkg.os csomagban van.

    Barbi:köszönöm.A bársonyvirág nagyon szereti ősszel,majdnem fagyig nyílik.

    Sütis néne: Gyakran csinálom én is,a kislányom nagy kedvence.

    Edó: Fincsi ám,köszi szépen.:)

    Petra: KÖszönöm:)

    Kreativ konyha: Kedves vagy,köszönöm.Még erre sincs időm,nehogy még egyet indítsak:)

    Illéskrisz: Nem igazán van ideje bebarnulni,de egyszer egy kis vég darabka a hűtőben maradt ,harmadnapra bebarnult.

    Trollanyu: Köszönöm.

    Biró AnikÓ: Na, diókrémmel én is szeretném,de akkor a család nem kérne belőle.Várom,hogy lássam nálad :)

    Roza: KÖszönöm.

    Márti: Köszi:)Készítsd el újból:)
    Tücsi: Vigyed csak nyugodtan.:)

    VálaszTörlés
  15. Egyszerű, de nagyszerű! Krém, kakaós piskóta, banán, ide mindig jöhet!!

    VálaszTörlés
  16. Jó lehet a gyerekednek lenni!
    Tortát esztek sütikével, desszert után édesség... és néha zakuszka meg savanyúság... :D

    VálaszTörlés
  17. Az egy csomag vaj mennyit jelent?

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)