Oldalak

2011. szeptember 10.

Gulyáskrém



Évek óta készítek gulyáskrémet ezzel a recepttel. Az adag elég nagy, de jövő nyárig kitart. Ételek ízesítésére használom, de sima vajas kenyérrel  is nagyon finom.

Hozzávalók: 5 kg paradicsompaprika(gogos), 5 db. vagy ízlés szerint csípős paprika, 2 kg hagyma, 1 kg. zeller gumó, pár cikk  fokhagyma, 1 liter házilag főzött paradicsomlé, 2 dl olaj, só, szemesbors, köménymag, babérlevél, cukor (ezek ízlés szerint)

A zellert meg a hagymát megpucolom, a zellert szeletekre vágom, hagymát egészben vagy félbe vágom, majd mindkettőt forrástól számítva 5 percet főzöm. Közben a paradicsompaprikát megmosom és fölvágom, majd ledarálom  a közben langyosra hűlt zellerrel és hagymával együtt, majd az egészet az olajon, 1 órát párolom.  Kissé hagyom lehűlni, majd  botmixerrel pűrésítem. Ekkor kapja a szép narancssárga színét(régebb paradicsom passzírozón átpasszíroztam, de úgy piros marad). Hozzáadom a liter paradicsomot és gézbe kötve 2 kanál szemesborsot, 2 kanál köménymagot, 5-6 babérlevelet, pár cikk fokhagymát és újból főni  teszem. Sóval és cukorral ízesítem, amíg eltalálom a számomra legmegfelelőbb ízt. Kb. fél-1 órát még főzöm majd  tiszta, forró üvegekbe teszem és rácsavarom a fejtetőket, végül 30 percig vízben dunsztolom. 


11 megjegyzés:

  1. Jól hangzik ez a recept! :) Majd nézz be hozzám, szeretnélek meglepni egy díjjal!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettek! Finom lehet nagyon !:)

    VálaszTörlés
  3. Fú, micsoda színe van:) Na ilyet kéne készítenem, mert itt ugye nem lehet gulyáskrémet kapni. De nincs paradicsompaprika sem, szerinted mivel tudom helyettesíteni?

    VálaszTörlés
  4. Látom, sikerült elkészíteni és újítottál is rajta. :)

    VálaszTörlés
  5. Kérlek, hogy nézz be hozzám, vár rád egy díj:)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is jó lenne ezt elkészíteni, nagyon tetszik. Csodás képek ismét.:)

    VálaszTörlés
  7. Sós pritamin paprika krémet szoktam eltenni, de ez még jobb recept! Sok finom ételt lehet vele ízesíteni...És a színe, egyszerűen csodaszép!! Jó recept, el is vittem!

    VálaszTörlés
  8. Piros arany után, gulyáskrém, ügyes vagy! nekem is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörűek! Vajas kenyéren el is fogadnám :)

    VálaszTörlés
  10. Bámulatos színek!!!!Mindig minden tökéletes!!!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)