Régen,mindig húsgombóccal készítettem a karalábé levest,aztán egyszerűsítettem és csak magára,betét nélkül. Sedith eszembe juttatta és a mostani adag újból úgy készült mint régen.
Hozzávalók: 2 karalábé, 2 sárgarépa,1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 tojás sárgája, 2 dl tej, 1 csokor petrezselyem zöld, só; a húsgombóchoz: 35 dkg darált hús, 5 dkg rizs,1 hagyma, 1 tojás, só,bors, fűszerpaprika; a tálaláshoz: 2 dl tejföl
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sárgarépát és karalábét, sózzuk, majd felöntjük vízzel és felfőzzük. Közben a darálthúst összevegyítjük az apróra vágott hagymával, a megmosott rizzsel és a tojással. Sóval, borssal, kevés fűszerpaprikával fűszerezzük és jól összedolgozzuk. A masszából és gombócokat formázunk és befőzzük a levesbe. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel, kevés levessel hőkiegyenlítjük és behabarjuk vele az ételt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és kiforraljuk. Eloltjuk a lángot alatt és mikor kicsit lehűlt, 2 tojássárgáját elkavarunk kevés levessel és visszatöltve, ezzel gazdagítjuk az ételt.
8 megjegyzés:
Hát ez nagyon babán néz ki, és a gombócokon is látszik milyen egyfalatok, milyen lágyan szájba símulosak. hm..fini)))
De jól néz ki!
Már ebédeltem, de ezt még megenném desszertnek! :)
Nagyon guszta, teljesen olyan mint a töltött karalábé igen finom lehetett! Aleda nézzél már be hozzám szeretnék egy díjat adni !
Nagyon gusztusos ez a leves, szívesen bekanalaznám vacsorára. :-)
Nagyon guszta, imádom a a karalábé levest:)A képeid megint fantasztikusak:)
Nagyon finom lehetett, már a kép is olyan étvágygerjesztő!! Igazi képkomponista vagy, olyan csúcs jó fotókat készítesz, hogy az ember nem győz nyelni :)!!
Csoda finom lehet azt hiszem ezt is viszem! Imádom a leveseket erre most kezdek rájönni!
A tányér, a kanál, az abrosz, minden annyira mutatós és szép!!! :)
Párom édesanyja szokta így készíteni, nagyon finom.
Megjegyzés küldése