Hozzávalók: 5 kg paradicsompaprika (gogos), 2 nagyobb fej karfiol, 3 l víz, 3 dl ecet, 15 dkg cukor, 3 evőkanál só, 1 evőkanál szemes bors, 2 evőkanál mustármag, 5-6 babérlevél, zellerlevél, torma, szalicil
Elkészítése: a paradicsompaprikáknak levágjuk a száras részét, kicsumázzuk és megmossuk. A karfiolt rózsáira szedjük és szintén megmossuk. A vizet felfőzzük a sóval, a cukorral, az ecettel és a fűszerekkel. Mikor a víz forr, rendre, amennyi egyszerre belefér a fazékba, beletesszük a karfiol rózsákat, majd a paradicsompaprikákat és 1 percig hagyjuk, majd szűrőkanállal kiemeljük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a paradicsompaprikákat megtöltjük a karfiollal és tiszta üvegkannákba rakjuk jó szorosan. Zellerlevelet és tormát teszünk közéje. A vízbe kevés szalicilt főzünk és feltöltjük vele az üvegeket. Lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Gyönyörű mint mindig, nagyon szeretem :)
VálaszTörlésNagyon guszta ez így és nyilván munkás is egyneként megtölteni a paradicsompaprikákat. hasonlót szoktam én is, de nincs türelmem és főleg időm arra, hogy ilyen szépen megcsináljam mint Te, így egyszerűen csak rétegelni szoktam. :)
VálaszTörlésNagyon-nagyon jól néz ki, irtó guszta!!!
VálaszTörlésNagyon szüperül néz ki:) Ez jól jönne az én kamrapolcomra is:)
VálaszTörlésmutatós. megyek hozzád télen kis fini karfiolra.
VálaszTörlésAleda, ez valami gyönyörü és biztos finom is!! Itt sajna nem lehet paradicsompaprikát kapni... :-(
VálaszTörlésIsmered ezt a finomságot Raindrop-tól??
http://abufe.hu/2011/09/viditsuk-fel-a-savanyut-kaposztaval-toltott-almapaprika/
Annyira helyesek ezek is!!! Üdv:Krisz!
Ilyet sem láttam még! Nagyon guszta és tetszik irtóra! Jó az új lógód is! :o)))
VálaszTörlésJutka: Köszönöm :)
VálaszTörlésAlíz: Valóban,elég munkaigényes így,de ízre szerintem ugyanolyan finom,rétegelve legyen vagy töltve.:)
M@rti: Köszönöm.
Trollanyu:Köszönöm:)
4Gyerek: Várlak ;)
CulinariaUngaria:Jaj,annyira cukik azok a mosolygós kis savanyúságok:). Nálunk meg almapaprika nem igen van,de zöld paprikába szoktam káposztát eltenni,van amikor kevés vörös káposztát is vágok közé és attól olyan szép rózsaszínű lesz .
Krisz: Köszönöm,örülök,hogy tetszik.:)
VálaszTörlésGyönyörű, mosolygósak!
VálaszTörlésNagyon szépek, és milyen finomak lesznek télen!:)
VálaszTörlésEz valami fantasztikus, remekül fest
VálaszTörlésnagyon guszta
VálaszTörlésmennyi százalékos legyen az ecet
VálaszTörlés9 százalékos ecetet használok. ( regal)
Törlés