Hozzávalók: 30 db babapiskóta, 2 dl kávé, 3 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 dl tej, 3 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 10 g zselatin, 1 evőkanál kakaó
Elkészítése: A tojássárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejet és vízgőz fölött tejföl sűrűségű krémmé főzzük, majd lehűtjük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk és felmelegítjük. A mascarponét kikavarjuk, kanalanként adagolva beledolgozzuk a kihűlt tojáskrémet, a feloldott zselatint és végül a kemény habbá vert tejszínt. A babapiskóták felét a kávéba mártjuk és egy tálca aljára rakjuk, rákenjük a krém felét, erre rakunk még egy sor kávéba mártott piskótát és befedjük a megmaradt krémmel. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap pedig a tetejét megszórjuk a kakaóval és szeletekre vágva tálaljuk.
Hozzávalók: 30 db babapiskóta, 2 dl kávé, 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 10 g zselatin, 3 dl tejszín, 1 evőkanál kakaó
Elkészítése: A pudingport összevegyítjük a cukorral, felöntjük a tejjel és sűrűsödésig főzzük, majd kihűtjük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk és felmelegítjük. A tejszínt felverjük és előbb a felét, majd a többit is belekeverjük a már kihűlt pudingba és végül hozzáadjuk a feloldott zselatint is. A babapiskóták felét a kávéba mártjuk és egy tálca aljára rakjuk, rákenjük a krém felét, erre rakunk még egy sor kávéba mártott piskótát és befedjük a megmaradt krémmel. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap pedig a tetejét megszórjuk a kakaóval és szeletekre vágva tálaljuk.
14 megjegyzés:
De szép magas lett, szuperguszta. A recept is nagyon tetszik, mert a nyers tojásos változattól nagyon idegenkedem. .)))
A nyers tojásos változatot eleve kizárom, a tojás nélküli pedig jó-jó, de nem az igazi!
Ezt a receptet viszem is tőled!
Nagyon szép lett! És biztos fincsi is!
Marcsi
Tiramisu bármikor jöhet :)
Nagyon guszta! :)
Igen, a nyers tojás nálam sem játszik már. Zselatin nélkül vajon szétfolyna, mint az enyém tette egyszer? Azóta sem álltam neki még egyszer, pedig az ízével elégedett voltam.
Csodás lett Aleda!!
Petra:Köszönöm.Én is szívesebben készítem igy főve mint nyersen.
Marcsi.Nagyon finom.
Okki: Köszönöm.
Anazar: Zselatin nélkül eléggé folyós lesz,nehéz szeletelni.Én már csak így készítem.
Jöhetne egy kocka!
Nagyon guszta! Mióta szemezek ezzel a süteménnyel is, és még nem jutottam el odáig hogy kipróbáljam!
Nálam is csak az így elkészített jöhet szóba, a nyers tojás nem! Majd már rászánom magamat!
Ó, de pazarul néz ki! Csodaszép! És ez az édes katicás terítő, nagyon cuki!
Ez is az egyik olyan sütemény amit soha nem ettem, de egyszer hátha sorkerül rá, mert nagyon kívánatosak.
Imádom, istenien néz ki:) A képek fantasztikusak, a fehér tátika virág pedig telitalálat hozzá:)
Úristen, de guszta! Összefutott a nyál a számban!
Nagyon-nagyon ennivaló:-) Hát ezt most rendesen megkívántam.
Gyönyörű képek, nagyon szeretjük, nekem tojás nélküli változat van, ezt most el is mentem. Köszi! :)))
Micsoda szép szeletek! Látom a zselatin adott neki tartást. Nagyon szeretem, de már régen készítettem, tetszik a nyers tojás mellőzése és, hogy ilyen szépen megáll. Édes terítő! :)
Megjegyzés küldése