2011. október 26.

Birsalma kompót




Hozzávalók: 4 kg. birsalma, 1 kg cukor,  6 db. csillagánizs, 4 db. citrom, kevés szalicil

Elkészítése: a birsalmákatt megpucoljuk, cikkekre vágjuk és citromos vízbe tesszük. Kb. 7 liter vizet Hozzáadjuk az 1 kg cukrot, 2 citrom kifacsart levét és a csillagánizst. Ha a víz forr, beletesszük a  birsalmát és roppanósra főzzük. Vigyázni kell, mert nagyon hamar szétmegy, a birs mennyiségétől függően, alig pár perc az egész.Tiszta, csírátlanított üvegkannákba szedjük  a gyümölcsöt, majd a szirupba kevés szalicilt teszünk és feltöltjük az üvegkannákat. Az üvegeket lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

25 üvegkannába osztottam szét a gyümölcsöt, nem tömöm tele, hisz úgy szeretjük,ha jó sok leve van a kompótnak.Nekem a csillagánizs íze passzol a legjobban a birsalmához,csak ezzel  ízesítem.



11 megjegyzés:

Kreatív konyha írta...

Te jó ég, de gyönyörűséges fotók! Csak nálunk van sötét a fotózáshoz?? :)))
Egy próbát szerintem idén nálam is kap a birsalma...

Éva írta...

Nagyon szép lett a kompótod is meg a fotó id ! Nagyon szeretem a birsalmát így !

Fernel írta...

Nahát!
Tavaly kaptam a lánykámtól csillagánizst, és eszembe sem jutott a birsalmakompótba beletenni.
Hüpp- hüpp!
Most meg jövőig várnom kell, feldolgoztam az összes birsalmát.

Blogkonyha írta...

Nagyon szeretem és milyen régen ettem. Sült húshoz egyszerűen mennyei! Csodás, üde fotók!

Katalin írta...

Mi is nagyin szeretjük a birset, a tiédek csodálatosak lettek!

Tündérkonyha írta...

Mi ugyan a birset nem szeretjük, de kedvet kaptam körte illetve alma kompót készítéshez. Gyönyörűek a fotóid, mint mindig. Annak ellenére, h nem szeretem olyan guszták, hogy kedvem lenne meg kóstolni :D

Márti írta...

Jó ízlésed van, és nagyfokú szép érzéked! Mondtam már? :)

Katucikonyha, írta...

Jól néznek ki! :-) Írtam Neked e-mailt a címed miatt, küldd el nekem mailben, kérlek! Köszönöm! :-)

Ani írta...

Na megint te! Jó, hogy eszembe juttattad, elfelejtettem lefotózni a birskompótot...látod, te vagy az én eszem..ó a chilit is..:))) Csillagánizs és birs? Sose hallottam. Jobb, mint szegfűszeggel?

Adél írta...

Kreativ konyha: tegnap és ma is gyönyörűen sütött a nap...de ezt a kompótot már van 2 hete,hogy fotóztam :)

Éva: köszönöm.

Frenel: ha szereted a csillagánizs ízét,föltétlen próbáld ki vele, nagyon finom párosítás.

Krisz: húsokhoz csak én eszem néha,télen. Néznek is rám nagy szemekkel:)

Katalin: Köszönöm.

Tündi: almából is finom ám:)

Márti: Kedves vagy,igazán.Köszönöm.

Katucikonyha: Én köszönöm,máris válaszolok.

Teakert::)) Nekem csillagánizzsal jobb,mert a szegfőszeggel nem vagyok valami jó barátságban.

mandala írta...

Nagyon guszta, en is fogok csinalni,koszonom!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...