2011. október 26.
Birsalma kompót
Hozzávalók: 4 kg. birsalma, 1 kg cukor, 6 db. csillagánizs, 4 db. citrom, kevés szalicil
Elkészítése: a birsalmákatt megpucoljuk, cikkekre vágjuk és citromos vízbe tesszük. Kb. 7 liter vizet Hozzáadjuk az 1 kg cukrot, 2 citrom kifacsart levét és a csillagánizst. Ha a víz forr, beletesszük a birsalmát és roppanósra főzzük. Vigyázni kell, mert nagyon hamar szétmegy, a birs mennyiségétől függően, alig pár perc az egész.Tiszta, csírátlanított üvegkannákba szedjük a gyümölcsöt, majd a szirupba kevés szalicilt teszünk és feltöltjük az üvegkannákat. Az üvegeket lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
25 üvegkannába osztottam szét a gyümölcsöt, nem tömöm tele, hisz úgy szeretjük,ha jó sok leve van a kompótnak.Nekem a csillagánizs íze passzol a legjobban a birsalmához,csak ezzel ízesítem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
11 megjegyzés:
Te jó ég, de gyönyörűséges fotók! Csak nálunk van sötét a fotózáshoz?? :)))
Egy próbát szerintem idén nálam is kap a birsalma...
Nagyon szép lett a kompótod is meg a fotó id ! Nagyon szeretem a birsalmát így !
Nahát!
Tavaly kaptam a lánykámtól csillagánizst, és eszembe sem jutott a birsalmakompótba beletenni.
Hüpp- hüpp!
Most meg jövőig várnom kell, feldolgoztam az összes birsalmát.
Nagyon szeretem és milyen régen ettem. Sült húshoz egyszerűen mennyei! Csodás, üde fotók!
Mi is nagyin szeretjük a birset, a tiédek csodálatosak lettek!
Mi ugyan a birset nem szeretjük, de kedvet kaptam körte illetve alma kompót készítéshez. Gyönyörűek a fotóid, mint mindig. Annak ellenére, h nem szeretem olyan guszták, hogy kedvem lenne meg kóstolni :D
Jó ízlésed van, és nagyfokú szép érzéked! Mondtam már? :)
Jól néznek ki! :-) Írtam Neked e-mailt a címed miatt, küldd el nekem mailben, kérlek! Köszönöm! :-)
Na megint te! Jó, hogy eszembe juttattad, elfelejtettem lefotózni a birskompótot...látod, te vagy az én eszem..ó a chilit is..:))) Csillagánizs és birs? Sose hallottam. Jobb, mint szegfűszeggel?
Kreativ konyha: tegnap és ma is gyönyörűen sütött a nap...de ezt a kompótot már van 2 hete,hogy fotóztam :)
Éva: köszönöm.
Frenel: ha szereted a csillagánizs ízét,föltétlen próbáld ki vele, nagyon finom párosítás.
Krisz: húsokhoz csak én eszem néha,télen. Néznek is rám nagy szemekkel:)
Katalin: Köszönöm.
Tündi: almából is finom ám:)
Márti: Kedves vagy,igazán.Köszönöm.
Katucikonyha: Én köszönöm,máris válaszolok.
Teakert::)) Nekem csillagánizzsal jobb,mert a szegfőszeggel nem vagyok valami jó barátságban.
Nagyon guszta, en is fogok csinalni,koszonom!
Megjegyzés küldése