Oldalak
▼
2011. október 7.
Házi ételízesítő- Amestec de legume cu sare
Hozzávalók:
2 kg sárgarépa, 1 kg zeller, 1 kg fehérrépa, 1 kg hagyma, 1 kg karfiol, 1 kg karalábé, 1 kg káposzta, 1 kg Tv paprika és kápia paprika vegyesen, 1 kg só, 1 nagy csokor petrezselyem és 1 csokor zeller levél.
A hozzávalókat megtisztítottam,megmostam és ledaráltam,összekevertem a sóval. Tiszta ,száraz üvegkannákba raktam.
Amestec de legume cu sare
Ingrediente: 2 kg morcovi, 1 kg rădăcină de țelină, 1 kg rădăcină de pătrunjel, 1 kg ceapă, 1 kg conopidă, 1 kg gulie, 1 kg ardei kapia + ardei verde, 1 kg varză, 1 kg sare, 1 leg. frunze de pătrunjel, 1 leg. frunze de țelină
Legumele și verdeața se curăță, se spală, apoi se dau toate prin mașina de tocat și se amestecă cu sare. Se pun în borcane curate și sterilizate, se închid cu capacele. Se păstrează în cămară, iar după ce se deschide borcanul, în frigider.
Csodás képek
VálaszTörlésLátom Mamóca nem tudsz nyugodni a fejlécet illetően!)) Vagy ez most az őszi design? Figyu! Semmit sem kell ezzel tenni? Sem dunsztolni, sem mást? Így natúr elrakni és a só tartósítja? Nem ereszt levet?
VálaszTörlésÉn is ezen gondolkoztam, hogy a sótól nem romlik meg? Annyira tetszik, hogy lehet megcsinálom! :)
VálaszTörlésCsodás recept és fantasztikus képek:) Az új fejléc is klassz:)Én is megpróbálom, de talán harmad mennyiséggel, a só elég a tartósításhoz?
VálaszTörlésJa, ja ,ez őszi design:))
VálaszTörlésLányok,nem kell ezt sem dunsztolni,sem tartósítószerezni,így magába eláll a sótól(Jódmentes só).Nagyon kevés levet ereszt.Belenyomkodom a kannába és épp,hogy felbuggyan a tetejére.Bontás után hűtőben tartom,de Nagyi a kamrában szokta és soha nem romlott meg.
Klassz fejléc...
VálaszTörlésA recept is. Neki is ugranék,ha tudnám hová tenni.De azért van egy kis üveggel nekem is a pót anyám készített.:D
Nálunk Apukám volt ennek a mestere! Gyönyörű ez az őszi zöldséges kosár :)
VálaszTörlésAledám ne fojts meg, de azt írtad 1 kg tv és kápia paprika! Na most összesen, tehát 50-50%, vagy 1-1 kg mindegyikből? Bocsi, kissé értetlen, de inkább kérdezek, mintsem elrontsam.
VálaszTörlésBarbara drága kincsem! A só természetes tartósítószer, attól semmi sem romlik meg! Pl. a hűtő megjelenése előtt ezzel tartósították a friss húst. Hát unták is az ízét..))
Teakert drága:)) igen, fél kg tv paprika és fél kg kápia paprika. de ha csak épp kápiát teszel 1 kg. akkor is eláll,annyira nem kell leragadni a pontos mérésen.A lényeg hogy 1 kg darált zöldséghez 10 dkg só legyen.
VálaszTörlésElőször is nagyon szép a fejléced! Nagyun guszták a zöldségeid és nagyon finomak lehetnek majd télen mikor már jól összeérnek !:)
VálaszTörlésPazar képek!! Irigylem a napsugarakat ;-))
VálaszTörlésExtra fotómontázs!!! Az ételízesítő jó ötlet, de most kivételesen nem magamnak, hanem anyukámnak fogom elvinni a receptet!
VálaszTörlésÜdv! Megkérdezhetem, hogyan darálod le? Illetve pontosan milyen daráló viszi le ezeket a keményebb zöldségeket? Köszönöm :)
VálaszTörlésIde érzem a fonott kosár illatát! Fantasztikus finom fűszer lehet! Megcsinálom én is! Köszi!!
VálaszTörlésValamikor, amikor a gyerekeim kisebbek voltak, rendszeresen tettem el sóban pritaminpaprikát, zellert, petrust. Mióta a hűtő uralja a helyzetet, jégkocka tartóban tárolok télire. De ez a vegeta recept nagyon bejön:):)
VálaszTörlésMint mindig a fotó gyönyörű, de én csak a fejlécet látom, más kép nem jelenik meg.Igy nem tudom, hogy van-e több felvételed is:(
Aleda, ez nagyszerű lehet!:) Ezt is ki kell próbálnom...:)
VálaszTörlésÉn is készítettem, ugyanez a receptem. Nagyon szép az új fejléced.
VálaszTörlésKöszönöm lányok!
VálaszTörlésZsuzs: öntvény,asztalra szerelhető hús darálon,miután a zöldségeket amennyire lehet,hosszúkása feldarabolom.
Tücsi: vannak képek,nem tudom,miért nem jeleníti meg nálad:(
De jó, ezt lementem ;))
VálaszTörlésAleda nézzél már be hozzám szeretnék egy díjat adni neked!
VálaszTörlésΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!!ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!
VálaszTörlésΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!
Aleda, tőlem is kapsz egy díjat, ha elfogadod! :))
VálaszTörlésZilahon járván, az Unokatestvérem készített ilyet, csak más arányokkal. Én is tervezem, most már a te recepted alapján:-)
VálaszTörlésBarbi most készítette el, nagyon csinik lettek neki az üvegcséi. Jöttem rögtön ide is meg gusztálni. Muszáj lesz kipróbálnom, és lehet még ajándék is lesz belőle.
VálaszTörlésCsodásak a képeid megint mint mindíg...
Szia Aleda!
VálaszTörlésElöször is szuper lett az új fejléced, nagyon tetszik!!! :-)
Ez az ételízesítö nagyon érdekel, mert én csak halkan vallom be, hogy a bolti kockákat használom... Ennek ugyanolyan az íze, tehát lehet ahelyett használni?
Egy másik technikai kérdés...Elárulod nekem, hogyan állítottad be, hogy a recepted alatt másik három recept legyen kicsiben (you might also like)?
Üdv:Krisz! :-D
Szia Krisz!
VálaszTörlésKöszönöm szépen:)
A kockákban ízfokozók találhatók(ezt nem kell mondjam,tudod jól),amik a csirke vagy a marhahús ízt adják meg,ugye ez ebben nem található. Viszont ami a zöldség ízét illeti,az tökéletesen megadja . A kis zöldség granulák benne lesznek a levesben(ételben),ha ez nem zavar,akkor próbáld ki,mindenképp egészségesebb és biztos Nálad is az a legfontosabb.
A harmadik kis kép alatt ,világos szürke színben látható egy kis link " LinkWithin" ,kattints rá és erre az oldalra fog dobni : http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget
Ott kitöltöd a kért adatokat( email, blogod címe és hogy hány képecskére akarod állítani( lehet 5 re is én csak 3 ra állítottam).Az email címedre kapsz majd egy linket amit ha aktiválsz,,máris működni fog( a régebbi bejegyzések alatt nem,csak amit azután fogsz bejegyezni).
Remélem érthető voltam.
Puszi :)
Kedves Aledám, ezer és egy köszönet!! A te leírásod alapján még 2 percbe sem telt, és már meg is oldottam a dolgot!! Nem is gondoltam volna, hogy ennyire egyszerü!!! Nagyon szépen köszönöm mégegyszer!!
VálaszTörlésAz ételízesítönek pedig a hétvégén nekiállok, mert a kockát nem akarom többé használni!!
További gyönyörüszép napsütéses öszi napot kívánok Neked!
Puszi:Krisz! :-D
Gοod post. Ι lеarn something totally new and сhallenging οn websitеs I stumblеupon еvеryday.
VálaszTörlésIt's always helpful to read articles from other authors and use a little something from other sites.
My web blog Resistor Power
І am truly thankful to the owner of this web page who haѕ shаred this fantastic article at at
VálaszTörlésthіs time.
Lоok at my ωeb page ... Wiki.Lamanonegra.Org
Thiѕ is my first time viѕit at here anԁ i
VálaszTörlésam reаllу pleaѕsant to read everthing аt single placе.
my ωeb-site - Potential difference
Undeniаbly beliеve that which you statеd.
VálaszTörlésYour favоurіte juѕtifiсation ѕeеmed
to bе at the net the simplest thing to underѕtаnd οf.
I sаy to you, I сertaіnlу get іrkеԁ еven аs other folκѕ cоnsideг
іѕѕuеѕ that they just do not
rеalіzе аbout. Yоu managed to hit thе nаil uρon the top
as ѕmaгtly аs dеfinеd out the whole thіng with no neеd sіdе-еffectѕ ,
people cοulԁ take a signal. Will probаbly be
again to get mоre. Thanκ уοu
Alѕo ѵisіt my blog post - гeѕiѕtor сoloг code calсulatoг (com.br)