Oldalak

2011. november 9.

Fügés pite



Hozzávalók
a pitetésztához: 15 dkg liszt, 7 dkg vaj, 1 tojás sárgája, 3 dkg porcukor, csipet só, 2-3 evőkanál hideg víz;
a töltelékhez: 12,5 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 10 dkg őrölt mandula,1 tojás, 50 ml tejszín, 4 füge, 2 evőkanál mandulaforgács;
a tálaláshoz: 1 evőkanál porcukor;
a piteforma kenéséhez: diónyi vaj



Elkészítése: a tésztához a  vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a csipet sót és annyi vizet, hogy puha tésztát kapjunk. Fóliával letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a a mascarponet kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a tejszínt és végül az őrölt mandulát.
Egy 20 cm-es piteformát vajjal kikenjük, a tésztáz kör alakúra kinyújtjuk és kibéleljük vele. A tölteléket beleöntjük, kirakjuk a negyedekbe vágott fügével és megszórjuk mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
 Porcukorral megszórva tálaljuk.

.

14 megjegyzés:

  1. Már több helyen láttam pitét és egyik szebb mint a másik! Gyönyörű lett a tiéd is, én még nem ettem fügét, de olyan sokoldalúan használják a blogokon, hogy egyszer kipróbálom! Nagyon finomnak tűnik, mascarpone, mandula, tejszín és gyümölcs! Jól hangzik! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép guszta ! Jó lehet nagyon ezekkel a finomságokkal !

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki, szeretjük is a mascarpónés finomságokat!

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű lett a pitéd:) Fügéset még nem ettem, de nagyon kíváncsi lennék az ízére.

    VálaszTörlés
  5. Igen szemgyönyörködtető látvány. Már érzem, mi lesz a lányod sorsa ma...is.)))

    VálaszTörlés
  6. De jó! Neked termett a füge? Ettem már frisset, nem is hasonlít az aszalthoz, de sütiben még nem találkoztam vele... Hú, de fincsi lehet!

    VálaszTörlés
  7. Annyira kívánatosak ezek a gyümölcsös piték! Hamarosan egy körtéset fogok megsütni, kíváncsi leszek az milyen lesz...Ez nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Aledám, megint tökéleteset alkottál! Füge, mascarpone és mandula... egyszerüen mennyei!!! :-)
    Csak halkan jegyzem meg, mert a cukkínis sütim annyira tetszett a nyáron neked, hogy tegnapelött céklás browniet sütöttem! ;-)

    VálaszTörlés
  9. Barbi:Köszönöm,olyan jó krémes lett a mascarponetól,nagyon ízlett.

    Éva: Köszönöm.

    Jutka: mi is nagyon szeretjük.

    Trollanyu: Finom a nyers füge,de annyira nem meghatározó az íze.

    Teakert: Erre azért nem bukik annyira, a gyümölcsös sütikért nem igen van oda...max ha kikaparja belőle a fügét:)

    Gerdi: Nem,nincs fügefám sajnos:(..

    Illéskrisz: biztos finom lesz a körtés is,én meg azt nem készy161tettem még.

    Bianka: Fincsi ám:)

    Krisz:Köszönöm:)Máris megyek,kíváncsi vagyok rá.A cukkinis sütitől eléggé féltem ,de belevágtam. Végül nagy kedvenc lett ,5x sütöttem a nyáron.

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörű a felvétel, gyönyörű a tálalás!!!!
    Igazi profi vagy ebben. És mit mondjak a pitéd is gyönyörű:):) Még soha nem vettem fügét, csak aszalta.

    VálaszTörlés
  11. Nagyon guszta. A friss fügét eddig még sohasem kóstoltam, de ez a süti nagyon finom lehet. :)

    VálaszTörlés
  12. Remek darab, szép is és minden bizonnyal finom is! :)

    VálaszTörlés
  13. Aledám ez megint valami csodás édesség lett!:)

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)