Oldalak
▼
2011. november 14.
Krumplis pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 30 dkg főtt, áttört krumpli, 20 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál tejföl, 1 dl tej, 1 teáskanál cukor, 3 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő
Elkészítése: az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A lisztet átszitáljuk, majd beledolgozzuk a vajat és az áttört krumplit. Közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük az élesztős tejet, a 2 tojás sárgáját, a tejfölt, a sót, és jól összedolgozzuk, míg hólyagos lesz. Letakarva, 50 percig kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk és téglalap alakra kinyújtjuk. Gondolatban három részre osztjuk, jobb oldalát a közepéig hajtjuk, majd rá a bal oldalát. Ezt újból harmadoljuk, felső részét lehajtjuk a közepéig majd alsó felét rá.10 perces pihentetésekkel még 2 x megismételjük a hajtogatást. Ekkor 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét éles késsel bevagdossuk és kerek formával kiszaggatjuk.Tetejüket lekenjük felvert tojással majd 20 percig pihenni hagyjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
Nagyon szépek lettek a pogácsáid, guszták! A kisebbik lányomnak a kedvence a krumplis pogácsa.
VálaszTörlésNagyon guszta:) a sok édes után, meg is kóstolnám!
VálaszTörlésNagyon szépek! Úgy látom itt a pogácsa szezon mert én is azt sütöttem csak túrós változatot! :)
VálaszTörlésImádom a fotóidat!
Nagyon szuper lett:) Nekem is a kedvencem a krumplis, és én is oda vagyok a képeidért:)
VálaszTörlésIMÁDOM!!!! Gyönyörűségesek lettek. Nálunk is ez a kedvenc. :)))
VálaszTörlésRánézésre nagyon hasonlít a tepertős pogácsára, finom lehet. Gyönyörű képek ismét.:)
VálaszTörlésIsteni finom pogácsák, csak úgy etetik magukat, idáig érzem finom illatukat.
VálaszTörlésValóban érezni lehet az illatukat, gyönyörűek! És nemcsak a pogik, de a képek is! :)
VálaszTörlésNagyon kívánatosak! Legközelebb pogácsát sütök, megkívántam...
VálaszTörlésÉn is épp valami ilyesmin töröm a fejem. A Tiéd gyönyörű - szokás szerint :) !!
VálaszTörlésI have a Hungarian friend who introduced me to this amazing treat. She made some and told me how traditional they are in Hungary. I'm very tempted to try them, they look just delicious!
VálaszTörlésNagyon el tudja magát adni ebben a fonott kosárkában! Jöhetne pár szem reggelire! Tetszik a recept!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek. A minap én is pogit sütöttem, sajtosat és mind az utolsó morzsáig elfogyott. Szerintem a tieid is hasonló sorsra jutnak ;)
VálaszTörlésnagyon szép a blogruhád, fincsi a recept mint mindig. Nemsokára küldik a Kalendáriumot is..jó lett és benne vagy :)
VálaszTörlésSzeretek mindent, amiben krumpli van:)) Én általában krumplis lepényt sütök, de ezek a pogácsák nagyon guszták. Legközelebb változtatok a szokásomon:))
VálaszTörlésMindig gyönyörűek a képeid:) A pogid nagyon guszta! Mi is nagyon imádjuk a krumplis pogácsát:))
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük és rengetegszer sütök is krumplis pogit.Nagyon, nagyon szépek lettek Aleda!:-)
VálaszTörlés