Hozzávalók: 1 db csülök, krumpli, só, bors, őrölt paprika, hagyma, fokhagyma, babérlevél, fűszeres liszt, olaj
Fűszeres liszt: 1 csupor liszt, fél kávéskanál bors,1 kávéskanál só,1 kávéskanál fokhagyma por, 1 kávéskanál őrölt rozmaring, 2 kávéskanál őrölt paprika
Páclét készítettem a következőkből: 2 l víz, só szemes bors, babérlevél, egy kicsi hagyma, 5 cikk fokhagyma.Ezeket összefőztem és jól lehűtöttem,majd egy éjszakára a csülköt beletettem.Másnap ebben a páclében megfőztem,kicsit hűlni hagytam majd éles késsel a bőrös részt bekockáztam. Tepsibe tettem és sütőben ropogósra sütöttem.
A krumplit megpucoltam, négybe vagy a krumpli nagyságától függően többe vágtam. Hideg vízben főni tettem, a forrástól számítva 5 percig főztem majd leszűrtem. Forrón belehempergettem a fűszeres lisztbe és forró olajban kisütöttem.( a krumplit nem kell hagyni kihűlni és a lisztes keverékkel sem állni, azonnal sütni kell) Kívül ropogós ,belül pedig puha,omlós lesz a krumpli.
20 megjegyzés:
Húúú de guszta...
Aleda, ez valami gyönyörű!:) Számontartom!:)
Ebédidőben ez övön aluli ütés :) nagyon guszta...
Ez annyira jól néz ki:) Ettől most nagyon éhes is lettem, a krumplit is ki fogom próbálni ily módon, nagyon finom lehet:)
Ó te jó ég, de jól néz ki!!!
Nagyon jól néz ki az egész, de különösen a csülök nagyon guszta!
Hát, nektek is fincsi ebédetek volt:) az a csülök álom szép!!!
Nagyon tetszik ez a krumli! De a csülök is aranylik:-)
Nagyon kívánatos! Ennék most belőle...
Nagyon mutatós és ínycsiklandóan finom ételt készítettél már megint :)!!
Szerintem aranyló mind a kettő. Étvágygerjesztőnek néz ki, amit persze még most is megennék, legfeljebb nem aludnák:)))
Most ezt miért csinálod? Teljesen oda vagyok érte! Irány a húsbolt, hétvégére meg kéne sütnöm! Mennyei! A krumpli pedig pazar!
Fantasztikus
Csodálatosan néz ki! A fotók nagyon szépek, gyönyörű színek és remek összeállítás!
Ha en ezt otthol megcsinalom...mindenki szereti a csulkot es igy, krumplival meg nem csinaltam:) ezzel bevagodok a ferfiaknal otthol:) a prom tuti levennem vele a labarol
Aleda ez mennyei ebéd! A férjem teljesen odalenne, ha látná, mert csülökrajongó, persze én is imádom! Sosem mertem itthon csülköt sütni, csak főzni szoktam húsvétra, de most meglepem apát! A krumpli ötletet is viszem, mert istenien néz ki! :) Köszi ez a gyönyörűséget! :)
Na kezet foghatnánk Barbi férjével, mert én is nagy csülök imádó! Sosem hagyom ki, ha Regensburgba keveredem. Itt sajnos nem igazán érzik a készítés technikáját, Csabán aztán pláne nem! A tied gyönyörű! Így bekockázva osztrákéknál ettem, régi sparheltben sütve, teljesen ropogóssá felhólyagosodva!Gyilkos egy cucc!))
Jaj istenem, most találtam, tán reggelire egy kisebb adag jöhetne!
De attól tartok, nem maradt, így a receptet viszem!
Füstölt csülök vagy friss csülökből kèszült?
Ha be kell pácolni akkor csak friss leher a fústöltet minek az már eleve pácolt fústölt.
Megjegyzés küldése