Oldalak

2011. november 16.

Pácolt csülök aranyló krumplival

Hozzávalók:  1 db csülök, krumpli, só, bors, őrölt paprika, hagyma, fokhagyma, babérlevél, fűszeres liszt, olaj

Fűszeres liszt: 1 csupor liszt, fél kávéskanál bors,1 kávéskanál só,1 kávéskanál fokhagyma por, 1 kávéskanál őrölt rozmaring, 2 kávéskanál őrölt paprika

Páclét készítettem a következőkből: 2 l víz, só szemes bors, babérlevél, egy kicsi hagyma, 5 cikk fokhagyma.Ezeket összefőztem és jól lehűtöttem,majd egy éjszakára a csülköt beletettem.Másnap ebben a páclében megfőztem,kicsit hűlni hagytam majd éles késsel a bőrös részt bekockáztam. Tepsibe tettem és sütőben ropogósra sütöttem.

A krumplit megpucoltam, négybe vagy a krumpli nagyságától függően többe vágtam. Hideg vízben főni tettem, a forrástól számítva 5 percig főztem majd leszűrtem. Forrón belehempergettem a fűszeres lisztbe és forró olajban kisütöttem.( a krumplit nem kell hagyni kihűlni és a lisztes keverékkel sem állni, azonnal sütni kell) Kívül ropogós ,belül pedig puha,omlós lesz a krumpli.


20 megjegyzés:

  1. Aleda, ez valami gyönyörű!:) Számontartom!:)

    VálaszTörlés
  2. Ebédidőben ez övön aluli ütés :) nagyon guszta...

    VálaszTörlés
  3. Ez annyira jól néz ki:) Ettől most nagyon éhes is lettem, a krumplit is ki fogom próbálni ily módon, nagyon finom lehet:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki az egész, de különösen a csülök nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  5. Hát, nektek is fincsi ebédetek volt:) az a csülök álom szép!!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszik ez a krumli! De a csülök is aranylik:-)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon kívánatos! Ennék most belőle...

    VálaszTörlés
  8. Nagyon mutatós és ínycsiklandóan finom ételt készítettél már megint :)!!

    VálaszTörlés
  9. Szerintem aranyló mind a kettő. Étvágygerjesztőnek néz ki, amit persze még most is megennék, legfeljebb nem aludnák:)))

    VálaszTörlés
  10. Most ezt miért csinálod? Teljesen oda vagyok érte! Irány a húsbolt, hétvégére meg kéne sütnöm! Mennyei! A krumpli pedig pazar!

    VálaszTörlés
  11. Csodálatosan néz ki! A fotók nagyon szépek, gyönyörű színek és remek összeállítás!

    VálaszTörlés
  12. Ha en ezt otthol megcsinalom...mindenki szereti a csulkot es igy, krumplival meg nem csinaltam:) ezzel bevagodok a ferfiaknal otthol:) a prom tuti levennem vele a labarol

    VálaszTörlés
  13. Aleda ez mennyei ebéd! A férjem teljesen odalenne, ha látná, mert csülökrajongó, persze én is imádom! Sosem mertem itthon csülköt sütni, csak főzni szoktam húsvétra, de most meglepem apát! A krumpli ötletet is viszem, mert istenien néz ki! :) Köszi ez a gyönyörűséget! :)

    VálaszTörlés
  14. Na kezet foghatnánk Barbi férjével, mert én is nagy csülök imádó! Sosem hagyom ki, ha Regensburgba keveredem. Itt sajnos nem igazán érzik a készítés technikáját, Csabán aztán pláne nem! A tied gyönyörű! Így bekockázva osztrákéknál ettem, régi sparheltben sütve, teljesen ropogóssá felhólyagosodva!Gyilkos egy cucc!))

    VálaszTörlés
  15. Jaj istenem, most találtam, tán reggelire egy kisebb adag jöhetne!
    De attól tartok, nem maradt, így a receptet viszem!

    VálaszTörlés
  16. Füstölt csülök vagy friss csülökből kèszült?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha be kell pácolni akkor csak friss leher a fústöltet minek az már eleve pácolt fústölt.

      Törlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)