2011. november 16.

Pácolt csülök aranyló krumplival

Hozzávalók:  1 db csülök, krumpli, só, bors, őrölt paprika, hagyma, fokhagyma, babérlevél, fűszeres liszt, olaj

Fűszeres liszt: 1 csupor liszt, fél kávéskanál bors,1 kávéskanál só,1 kávéskanál fokhagyma por, 1 kávéskanál őrölt rozmaring, 2 kávéskanál őrölt paprika

Páclét készítettem a következőkből: 2 l víz, só szemes bors, babérlevél, egy kicsi hagyma, 5 cikk fokhagyma.Ezeket összefőztem és jól lehűtöttem,majd egy éjszakára a csülköt beletettem.Másnap ebben a páclében megfőztem,kicsit hűlni hagytam majd éles késsel a bőrös részt bekockáztam. Tepsibe tettem és sütőben ropogósra sütöttem.

A krumplit megpucoltam, négybe vagy a krumpli nagyságától függően többe vágtam. Hideg vízben főni tettem, a forrástól számítva 5 percig főztem majd leszűrtem. Forrón belehempergettem a fűszeres lisztbe és forró olajban kisütöttem.( a krumplit nem kell hagyni kihűlni és a lisztes keverékkel sem állni, azonnal sütni kell) Kívül ropogós ,belül pedig puha,omlós lesz a krumpli.


20 megjegyzés:

Tündérkonyha írta...

Húúú de guszta...

Roza írta...

Aleda, ez valami gyönyörű!:) Számontartom!:)

Annamari írta...

Ebédidőben ez övön aluli ütés :) nagyon guszta...

trollanyu írta...

Ez annyira jól néz ki:) Ettől most nagyon éhes is lettem, a krumplit is ki fogom próbálni ily módon, nagyon finom lehet:)

Mézeskalács írta...

Ó te jó ég, de jól néz ki!!!

Éva írta...

Nagyon jól néz ki az egész, de különösen a csülök nagyon guszta!

Márti írta...

Hát, nektek is fincsi ebédetek volt:) az a csülök álom szép!!!

Gerdi írta...

Nagyon tetszik ez a krumli! De a csülök is aranylik:-)

Csiperke írta...

Nagyon kívánatos! Ennék most belőle...

María írta...

Nagyon mutatós és ínycsiklandóan finom ételt készítettél már megint :)!!

tücsi írta...

Szerintem aranyló mind a kettő. Étvágygerjesztőnek néz ki, amit persze még most is megennék, legfeljebb nem aludnák:)))

Blogkonyha írta...

Most ezt miért csinálod? Teljesen oda vagyok érte! Irány a húsbolt, hétvégére meg kéne sütnöm! Mennyei! A krumpli pedig pazar!

Bianka írta...

Fantasztikus

Atkáriné Terike írta...

Csodálatosan néz ki! A fotók nagyon szépek, gyönyörű színek és remek összeállítás!

Bibitta írta...

Ha en ezt otthol megcsinalom...mindenki szereti a csulkot es igy, krumplival meg nem csinaltam:) ezzel bevagodok a ferfiaknal otthol:) a prom tuti levennem vele a labarol

Barbi konyhája írta...

Aleda ez mennyei ebéd! A férjem teljesen odalenne, ha látná, mert csülökrajongó, persze én is imádom! Sosem mertem itthon csülköt sütni, csak főzni szoktam húsvétra, de most meglepem apát! A krumpli ötletet is viszem, mert istenien néz ki! :) Köszi ez a gyönyörűséget! :)

Ani írta...

Na kezet foghatnánk Barbi férjével, mert én is nagy csülök imádó! Sosem hagyom ki, ha Regensburgba keveredem. Itt sajnos nem igazán érzik a készítés technikáját, Csabán aztán pláne nem! A tied gyönyörű! Így bekockázva osztrákéknál ettem, régi sparheltben sütve, teljesen ropogóssá felhólyagosodva!Gyilkos egy cucc!))

Seafalcon írta...

Jaj istenem, most találtam, tán reggelire egy kisebb adag jöhetne!
De attól tartok, nem maradt, így a receptet viszem!

Névtelen írta...

Füstölt csülök vagy friss csülökből kèszült?

Névtelen írta...

Ha be kell pácolni akkor csak friss leher a fústöltet minek az már eleve pácolt fústölt.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...