Hozzávalók 4 személyre
a 12 palacsintákhoz
15 dkg liszt
1 tojás
5 dkg turmixolt cékla
1 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
3 dl szódavíz
a töltelékhez:
20 dkg nagy szemcsés túró
5 dkg mazsola
1 tojás
1 evőkanál búzadara
2 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
pár csepp rumaroma
tálaláshoz:
porcukor
A palacsintához elvegyítjük a tojást a célkapürével, az olajjal, a cukorral és a sóval, majd csomómentesre kavarjuk a liszttel és a szódavízzel. Közepes lángon 12 palacsintát sütünk, amelyeket lefedve tartunk,hogy ne száradjanak ki.
A palacsintához elvegyítjük a tojást a célkapürével, az olajjal, a cukorral és a sóval, majd csomómentesre kavarjuk a liszttel és a szódavízzel. Közepes lángon 12 palacsintát sütünk, amelyeket lefedve tartunk,hogy ne száradjanak ki.
A töltelékhez rumos vízbe áztatjuk és duzzadni hagyjuk a mazsolát. Kikavarjuk a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a búzadarát, a szemcsés túrót és a lecsöpögtetett mazsolát.
8 palacsintát megtöltünk és felcsavarjuk. 4 palacsintával kibélelünk egy hosszúkás sütőformát úgy, hogy minden oldalon túllógjanak az edény falán.
2 sorban egymás mellé helyezzük a töltött palacsintákat, majd betakarjuk őket a lelógó részekkel.
180 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük.Porcukorral megszórva tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük magazin 2011/12 számában.
8 palacsintát megtöltünk és felcsavarjuk. 4 palacsintával kibélelünk egy hosszúkás sütőformát úgy, hogy minden oldalon túllógjanak az edény falán.
2 sorban egymás mellé helyezzük a töltött palacsintákat, majd betakarjuk őket a lelógó részekkel.
180 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük.Porcukorral megszórva tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük magazin 2011/12 számában.
9 megjegyzés:
Nagyon jól mutat guszta! Egy kicsit furcsa a színe miatt de biztosan nagyon finom!
Nagyon gusztusos!
Szuper!!!!! Én sós töltelékkel terveztem céklás palacsintát sütni :) A tied kész tortácska!
Nahát, ez tök jó! Úgy látom a cékla kezd lassan feltörni. Valóban hálás kis zöldség, lehet sósan, édesen, és rém egészséges. Na persze a színe sem utolsó. Jó kis ötlet Aleda!)))
Nem tudom milyen íze lehet, még soha nem ettem ilyet, de nagyon szépen néz ki a tálcádon... :)
Fantasztikusan néz ki
A neve alapján én sósnak gondoltam. Nagyon guszta és isteni finom lehet. Nagyon ötletes:)
Köszönöm ,Lányok.
Bár a színe intenzív, de az ízén nem érződött a cékla.
De jó kis pinky kaja, nagyon szép a színe:)
Megjegyzés küldése