2011. december 14.

Fűszeres borlikőr


Hozzávalók: 1 l vörösbor, 4 dl rum, 30 dkg cukor, 2 rúd fahéj, 1 rúd vanília, 2 csillagánizs, 3 db szegfűszeg

Elkészítése: A bort langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket és addig keverjük, míg a cukor elolvad. Ha kihűlt hozzáadjuk a rumot is, majd üvegbe töltjük, lezárjuk és 2 hétig érleljük.Fogyasztás előtt leszűrjük.


14 megjegyzés:

Roza írta...

Óh, Adél, hogy ezt is miért nem előbb tudtam meg... Nah, mindegy, jövőre is lesz karácsony, majd akkor elkészítem ajándéknak:)

Márti írta...

Fincsi itóka lehet, habár nem vagyok nagy piás, ünnepekkor teszek kivételt ;)

Gerdi írta...

Ez nagyon jól hangzik! Mostanában édes italok receptjeit böngészem, mert ha iszom is, csakis azt. Ha felforraljuk a bort, tényleg elillan az alkoholtartalma? Hallottam, de kételkedem benne...

Blogkonyha írta...

Egy kupicával lehörpintenék...vagy inkább kettővel! :o)))

Adél írta...

Roza: sajnálom,hogy nem blogoltam be hamarabb:( akkor kellett volna,mikor készítettem, a képen úgysem látszódott volna,h összeértek az ízek vagy sem:)De sebaj,jövőre is jó lesz.

Márti:Ennek igazi karácsonyi íze van,úgyhogy kicsit kivételezz :)

Gerdi: Igen.ha felforraljuk,elillan az alkoholtartalma,na de azért nem az egész. A rum még ad bele egy kis alkoholt ,de attól még igazán nőies itóka ez.:)

Krisz: Egészségünkre:DD

Éva írta...

Nagyon szép a színe, de elég ütős lehet ez az ital ? Biztosan nagyon finom, de erős!

tücsi írta...

Jó kis karácsonyi és szilveszteri itóka. Az erejéről nem is beszélve,bár igaz a forralás elveszi az alkohol erejét. Meg kóstolnám egy korty erejéig,lehet,hogy fejre állnék::((

Petra írta...

A színe gyönyörű, az ízéről meg álmodozom... :)))

Jutka írta...

Megyek hozzád koccintani :)

Rosita Vargas írta...

Un licor espectacular una verdadera exquisitéz,abrazos y abrazos.

Kovács Lala írta...

A recept jó: de szoktam beletenni 1 citromlevét és a reszelt héját, valamint 1 cherry-aromát.

Névtelen írta...

Szia! édes vagy száraz borból készítsem?

Adél írta...

Szia! Édes vagy félédes borból.

Unknown írta...

Szerintem igazi házi ottellóból az igazi.én még egy kis konyakot is öntöm bele. Jó Anyám is így készítette igaz csillagánizs nélkül.akkor még nem ismertük.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...