Oldalak

2011. december 14.

Fűszeres borlikőr


Hozzávalók: 1 l vörösbor, 4 dl rum, 30 dkg cukor, 2 rúd fahéj, 1 rúd vanília, 2 csillagánizs, 3 db szegfűszeg

Elkészítése: A bort langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket és addig keverjük, míg a cukor elolvad. Ha kihűlt hozzáadjuk a rumot is, majd üvegbe töltjük, lezárjuk és 2 hétig érleljük.Fogyasztás előtt leszűrjük.


14 megjegyzés:

  1. Óh, Adél, hogy ezt is miért nem előbb tudtam meg... Nah, mindegy, jövőre is lesz karácsony, majd akkor elkészítem ajándéknak:)

    VálaszTörlés
  2. Fincsi itóka lehet, habár nem vagyok nagy piás, ünnepekkor teszek kivételt ;)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jól hangzik! Mostanában édes italok receptjeit böngészem, mert ha iszom is, csakis azt. Ha felforraljuk a bort, tényleg elillan az alkoholtartalma? Hallottam, de kételkedem benne...

    VálaszTörlés
  4. Egy kupicával lehörpintenék...vagy inkább kettővel! :o)))

    VálaszTörlés
  5. Roza: sajnálom,hogy nem blogoltam be hamarabb:( akkor kellett volna,mikor készítettem, a képen úgysem látszódott volna,h összeértek az ízek vagy sem:)De sebaj,jövőre is jó lesz.

    Márti:Ennek igazi karácsonyi íze van,úgyhogy kicsit kivételezz :)

    Gerdi: Igen.ha felforraljuk,elillan az alkoholtartalma,na de azért nem az egész. A rum még ad bele egy kis alkoholt ,de attól még igazán nőies itóka ez.:)

    Krisz: Egészségünkre:DD

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép a színe, de elég ütős lehet ez az ital ? Biztosan nagyon finom, de erős!

    VálaszTörlés
  7. Jó kis karácsonyi és szilveszteri itóka. Az erejéről nem is beszélve,bár igaz a forralás elveszi az alkohol erejét. Meg kóstolnám egy korty erejéig,lehet,hogy fejre állnék::((

    VálaszTörlés
  8. A színe gyönyörű, az ízéről meg álmodozom... :)))

    VálaszTörlés
  9. Un licor espectacular una verdadera exquisitéz,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
  10. A recept jó: de szoktam beletenni 1 citromlevét és a reszelt héját, valamint 1 cherry-aromát.

    VálaszTörlés
  11. Szia! édes vagy száraz borból készítsem?

    VálaszTörlés
  12. Szia! Édes vagy félédes borból.

    VálaszTörlés
  13. Szerintem igazi házi ottellóból az igazi.én még egy kis konyakot is öntöm bele. Jó Anyám is így készítette igaz csillagánizs nélkül.akkor még nem ismertük.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)