2011. december 28.

Szilveszteri narancsos csokitorta




 Hozzávalók  24 cm-es tortaformához

a piskótás részhez:
25 dkg babapiskóta
15 dkg étcsokoládé
1 dl narancslé
1 narancs reszelt héja

a krémes részhez:
4 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
5 dkg cukor

összerakáshoz:
10 dkg babapiskóta
2 dl narancslé

díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
1 narancs


A babapiskótát összetörjük és ráöntjük a narancslevet. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük az összetört babapiskótával és a narancs reszelt héjával. A 24 cm-es átmérőjű kapcsos tortaforma karimáját olajjal megkenjük, majd belenyomkodjuk a babapiskóta masszát és15 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A tejszínt a cukorral felforraljuk majd hozzáadjuk az összetördelt csokoládét és alaposan kikeverjük majd jól lehűtjük. A kihűlt krémet habosra  keverjük.

A krém felét a piskótás alapra kenjük,beborítjuk a narancslébe mártogatott piskótákkal és rákenjük a megmaradt krémet.

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, nyomózsákba tesszük és  zsírpapírra rácsokat  rajzolunk majd hűtőben megdermesztjük .

A torta oldalát csokiráccsal és narancs szeletekkel díszítjük, tetejére csokoládé forgácsot  és reszelt narancshéjat szórunk.

A recept megjelent a Kifőztük magazin 2011/ 12 számában.

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon guszta lett! Szívesen ennék most egy szelettel. :D

Éva írta...

Nagyon jól néz ki, guszta! Elképzelem mennyire finom lehet!

Vicuska írta...

Szép is, finom is, nagyon jó, klasszikus társítás a csoki és a narancs!

trollanyu írta...

Csodaszép:) A narancs és a csoki örökzöld páros, isteni:)

4Gyerek írta...

menő a narancs a csokival. s Te nem is hagytad elmenni magad mellett.

Blogkonyha írta...

Ó, de csodás sütemény! Nagyon guszta lett!

Gerdi írta...

Nagyon tetszenek az általad készített díszek, persze amit díszítesz is! Csodás torta!

Barbi konyhája írta...

Még egy torta! Őt is szívesen megkóstolnám! Gyönyörű lett külsőre is!! :)

Rozi írta...

Hú de jól néz ki,szívesen megkóstolnám!

Örömteljes Boldog Új Évet kívánok!

Hankka írta...

Egészségben, örömökben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok! :)

Tücsök Bogár írta...

Gyönyörű a torta!
Békés Boldog Új Évet kívánok! :)

Ottis írta...

Csodaszép! B.Ú.É.K!

KicsiDí írta...

Kedves Aleda!

A recept szerint a 4 dl tejszínt a cukorral fel kell forralni, majd hűteni kell és habosra verni.
A kérdésem az lenne, hogy ez a tejszín habtejszín? Azt szabad forralni? Én eddigi a Hulala habtejszínnel (rózsaszín dobozú) készítettem a sütiket,mert ezt lehet a legjobban felverni és cukorból sem kell,vagy kevesebb hozzá,mert van benne és alapból édes.
Ha nem a Hulalát használom, akkor tudnál másik márkát ajánlani, ami beválik ennél a receptnél?
Én szülinapi tortának szánnám.

Válaszod előre is köszönöm! További sok sikert kívánok neked!

Üdvözlettel: Dia

Adél írta...

Kedves Dia! Valódi tejszínt(tehéntejből készült tejszint) használtam, amit itt nálunk Erdélyben tejes boltban vásárolok. Ez nem édesített, tehát szükséges hozzá a cukor.
Nyugodtan használhatsz Hulala tejszínt(ami növényi tejszín), ebben az esetben nem szükséges cukor, hisz már eleve édesített. Mindkettővel sikerül, én is készítettem mindkettővel. Ne forrald, csak annyira forrósítsd fel, hogy a csokoládé fel tudjon olvadni benne.

Üdv.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...