Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
a piskótás részhez:
25 dkg babapiskóta
15 dkg étcsokoládé
1 dl narancslé
1 narancs reszelt héja
a krémes részhez:
4 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
5 dkg cukor
összerakáshoz:
10 dkg babapiskóta
2 dl narancslé
díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
1 narancs
A babapiskótát összetörjük és ráöntjük a narancslevet. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük az összetört babapiskótával és a narancs reszelt héjával. A 24 cm-es átmérőjű kapcsos tortaforma karimáját olajjal megkenjük, majd belenyomkodjuk a babapiskóta masszát és15 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A tejszínt a cukorral felforraljuk majd hozzáadjuk az összetördelt csokoládét és alaposan kikeverjük majd jól lehűtjük. A kihűlt krémet habosra keverjük.
A krém felét a piskótás alapra kenjük,beborítjuk a narancslébe mártogatott piskótákkal és rákenjük a megmaradt krémet.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, nyomózsákba tesszük és zsírpapírra rácsokat rajzolunk majd hűtőben megdermesztjük .
A torta oldalát csokiráccsal és narancs szeletekkel díszítjük, tetejére csokoládé forgácsot és reszelt narancshéjat szórunk.
A recept megjelent a Kifőztük magazin 2011/ 12 számában.
A recept megjelent a Kifőztük magazin 2011/ 12 számában.
14 megjegyzés:
Nagyon guszta lett! Szívesen ennék most egy szelettel. :D
Nagyon jól néz ki, guszta! Elképzelem mennyire finom lehet!
Szép is, finom is, nagyon jó, klasszikus társítás a csoki és a narancs!
Csodaszép:) A narancs és a csoki örökzöld páros, isteni:)
menő a narancs a csokival. s Te nem is hagytad elmenni magad mellett.
Ó, de csodás sütemény! Nagyon guszta lett!
Nagyon tetszenek az általad készített díszek, persze amit díszítesz is! Csodás torta!
Még egy torta! Őt is szívesen megkóstolnám! Gyönyörű lett külsőre is!! :)
Hú de jól néz ki,szívesen megkóstolnám!
Örömteljes Boldog Új Évet kívánok!
Egészségben, örömökben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok! :)
Gyönyörű a torta!
Békés Boldog Új Évet kívánok! :)
Csodaszép! B.Ú.É.K!
Kedves Aleda!
A recept szerint a 4 dl tejszínt a cukorral fel kell forralni, majd hűteni kell és habosra verni.
A kérdésem az lenne, hogy ez a tejszín habtejszín? Azt szabad forralni? Én eddigi a Hulala habtejszínnel (rózsaszín dobozú) készítettem a sütiket,mert ezt lehet a legjobban felverni és cukorból sem kell,vagy kevesebb hozzá,mert van benne és alapból édes.
Ha nem a Hulalát használom, akkor tudnál másik márkát ajánlani, ami beválik ennél a receptnél?
Én szülinapi tortának szánnám.
Válaszod előre is köszönöm! További sok sikert kívánok neked!
Üdvözlettel: Dia
Kedves Dia! Valódi tejszínt(tehéntejből készült tejszint) használtam, amit itt nálunk Erdélyben tejes boltban vásárolok. Ez nem édesített, tehát szükséges hozzá a cukor.
Nyugodtan használhatsz Hulala tejszínt(ami növényi tejszín), ebben az esetben nem szükséges cukor, hisz már eleve édesített. Mindkettővel sikerül, én is készítettem mindkettővel. Ne forrald, csak annyira forrósítsd fel, hogy a csokoládé fel tudjon olvadni benne.
Üdv.
Megjegyzés küldése