Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
a piskótához:
6 tojás fehérje
12 dkg cukor
18 dkg liszt
10 dkg vaj
1 kiskanál sütőpor
a habcsókokhoz:
2 tojás fehérje
12 dkg porcukor
1 kiskanál keményítő
1 evőkanál citromlé
a krémhez:
8 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 csomag tejszín ízű pudingpor
5 dl tej
3 dl tejszín
1 dkg zselatinpor
0,5 dl víz
1 gránátalma magjai
a díszítéshez:
4 dl tejszín
gránátalma magok
cukormáz díszek
A piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjét a kanalanként hozzáadagolt a cukorral. Lazán belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a megolvasztott vajat. Lisztezett tortaformában 180 fokon 20 percig sütjük.
A habcsókokhoz is kemény habbá verjük a tojásfehérjét a porcukor fokozatos hozzáadásával majd óvatosan a habba forgatjuk a keményítőt és az evőkanál citromlevet. Kávéskanállal halmokat rakunk belőle sütőpapírral bélelt tepsibe és 135 fokon 30-40 perc alatt kiszárítjuk őket.
A krémhez eldolgozzuk a 8 tojás sárgáját a pudingporral és a cukorral, majd a tejjel felöntve csomómentesre kavarjuk. Lassú tűzön sűrűre főzzük és lehűtjük. A zselatinport 0,5 dl vízben duzzadni hagyjuk . Közepes hőmérsékleten olvadásig melegítjük, majd langyosra hűtjük. Nem túl keményre verjük a tejszínt és a zselatinnal együtt lazán a krémbe forgatjuk .Végül hozzákeverjük a gránátalmamagot.
Kettévágjuk a piskótát, kapcsos tortaformába tesszük az alját és rákenjük a krém felét.Ráhelyezzük a habcsókokat, befedjük a megmaradt krémmel és a piskóta lappal.Egy éjszakán át dermedni hagyjuk.
A díszítéshez keményre verjük a tejszínt , bevonjuk vele a tortát , megszórjuk gránátalmamaggal ,végül cukormázból készített angyalkákkal és karácsonyfával díszítjük .
A recept megjelent a Kifőztük magazin 2011/12 számában.
A recept megjelent a Kifőztük magazin 2011/12 számában.
Gyönyörű a dekoráció! Látom, a habos-gránátalmás variáció nálad is bejött!
VálaszTörlésGyönyörűség! Nagyon jól mutatnak a gránátalmagyöngyök a fehér tortán!
VálaszTörlésOlyan igazán "Aledás" habos csoda!!! Isteni lehet!
VálaszTörléshát ha lenne türelmem olyan cukormázas angyalkákhoz....
VálaszTörlésa tortád minden esetre gyönyörű lett.
Húú, megint mit műveltél. Kész vagyok!!!!!!
VálaszTörlésAleda nem találok szavakat! Csodaszép lett! :)
VálaszTörlésKicsit pazar? Azt hiszem, ha én ezt mind megenném, téli álomba is borulnék, az tuti. Gyönyörűségeset alkottál, és igazi hatásvadászt. Ez nem ér!))
VálaszTörlésA nevében is benne foglaltatik, hogy "Álom" torta! Tényleg az! Csodálatos!!!
VálaszTörlésItt ülök már vagy 5 perce és a képen lévő álmot csodálom,mert tényleg az. Igazi álom torta. Sosem kóstoltam még a gránátalmát,de azt hiszem ideje lenne.
VálaszTörlésEszményien szép!!!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon szép és biztos finom is.Hát nem csoda, hogy megjelent a Kifőztük magazinban.Gratulálok!!!!
Üdv: Écike
Ez a torta tényleg álom... annyira gyönyörű!!!!
VálaszTörlés(Tetszik a mikulásvirág is díszítésként, nagyon aranyos > jól mutat a sok fehér között.) :)
Gyönyörűség angyaltorta, tényleg nagyon szép azzal a piros kontraszttal! Gratulálok, tényleg megérdemli, hogy újságba került!!
VálaszTörlésElképesztő! Gyönyörűséges! Mit nem adnék egy szeletért.....
VálaszTörlésTényleg álomszép lett:) Jól jönne most egy szelet belőle:)
VálaszTörlésHát ez álomszép:-) Az angyalkákat is te készítetted? Annyira szépek, meg a fenyőfa is. Olyan légies tőle az egész.
VálaszTörlésMeseszép lett! Az íze biztosan szintén nagyon finom! Az angyalkákat is te csináltad?
VálaszTörlésSzeretnék ma ezzel a tortával álmodni!
VálaszTörlésGyönyörűség!
VálaszTörlésNah ilyen gyönyörűséget tényleg csak álmodni lehet!:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen mindenkinek a kedves hozzászólást:)
VálaszTörlésAz angyalkákat és a fenyőt is én csináltam, a mézeskalács írókájával írtam papírra,miután megszáradt finoman levettem és a torta oldalára ragasztottam.
Ez igen! Gyönyörű! :)
VálaszTörlésMeseszépet alkottál, ez valóban téli álom ....
VálaszTörlésMennyei szépség :)
VálaszTörlésEz annyira gyönyörű!
VálaszTörlésMár ott is megcsodáltam:)
VálaszTörlésNagyon finom és nagyon szép lett!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet!
Mindig megcsodálom a tortáidat, csak gratulálni tudok. Nekem is van szuper díszítőm, de sajnos nem tudok vele szépen dolgozni. Na de kicsit kiképezhetnél majd Ivóban..mit szólsz? :)
VálaszTörlésJutka, köszönöm és nagyon szívesen mutatok majd, csak hozd a szuper díszítődet, mert nekem meg az nincs:) Nem is tudom, miért nem szerzek be egyet, de meg fogom tenni.
VálaszTörlésNagyon szép,én is megcsináltam és nagy sikert aratott.Köszönöm az receptet és az ötletet:-)
VálaszTörlésSajnálom,hogy képet nem tudok küldeni.