Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
a piskótához:
6 tojás fehérje
12 dkg cukor
18 dkg liszt
10 dkg vaj
1 kiskanál sütőpor
a habcsókokhoz:
2 tojás fehérje
12 dkg porcukor
1 kiskanál keményítő
1 evőkanál citromlé
a krémhez:
8 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 csomag tejszín ízű pudingpor
5 dl tej
3 dl tejszín
1 dkg zselatinpor
0,5 dl víz
1 gránátalma magjai
a díszítéshez:
4 dl tejszín
gránátalma magok
cukormáz díszek
A piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjét a kanalanként hozzáadagolt a cukorral. Lazán belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a megolvasztott vajat. Lisztezett tortaformában 180 fokon 20 percig sütjük.
A habcsókokhoz is kemény habbá verjük a tojásfehérjét a porcukor fokozatos hozzáadásával majd óvatosan a habba forgatjuk a keményítőt és az evőkanál citromlevet. Kávéskanállal halmokat rakunk belőle sütőpapírral bélelt tepsibe és 135 fokon 30-40 perc alatt kiszárítjuk őket.
A krémhez eldolgozzuk a 8 tojás sárgáját a pudingporral és a cukorral, majd a tejjel felöntve csomómentesre kavarjuk. Lassú tűzön sűrűre főzzük és lehűtjük. A zselatinport 0,5 dl vízben duzzadni hagyjuk . Közepes hőmérsékleten olvadásig melegítjük, majd langyosra hűtjük. Nem túl keményre verjük a tejszínt és a zselatinnal együtt lazán a krémbe forgatjuk .Végül hozzákeverjük a gránátalmamagot.
Kettévágjuk a piskótát, kapcsos tortaformába tesszük az alját és rákenjük a krém felét.Ráhelyezzük a habcsókokat, befedjük a megmaradt krémmel és a piskóta lappal.Egy éjszakán át dermedni hagyjuk.
A díszítéshez keményre verjük a tejszínt , bevonjuk vele a tortát , megszórjuk gránátalmamaggal ,végül cukormázból készített angyalkákkal és karácsonyfával díszítjük .
A recept megjelent a Kifőztük magazin 2011/12 számában.
A recept megjelent a Kifőztük magazin 2011/12 számában.
30 megjegyzés:
Gyönyörű a dekoráció! Látom, a habos-gránátalmás variáció nálad is bejött!
Gyönyörűség! Nagyon jól mutatnak a gránátalmagyöngyök a fehér tortán!
Olyan igazán "Aledás" habos csoda!!! Isteni lehet!
hát ha lenne türelmem olyan cukormázas angyalkákhoz....
a tortád minden esetre gyönyörű lett.
Húú, megint mit műveltél. Kész vagyok!!!!!!
Aleda nem találok szavakat! Csodaszép lett! :)
Kicsit pazar? Azt hiszem, ha én ezt mind megenném, téli álomba is borulnék, az tuti. Gyönyörűségeset alkottál, és igazi hatásvadászt. Ez nem ér!))
A nevében is benne foglaltatik, hogy "Álom" torta! Tényleg az! Csodálatos!!!
Itt ülök már vagy 5 perce és a képen lévő álmot csodálom,mert tényleg az. Igazi álom torta. Sosem kóstoltam még a gránátalmát,de azt hiszem ideje lenne.
Eszményien szép!!!
Szia!
Nagyon szép és biztos finom is.Hát nem csoda, hogy megjelent a Kifőztük magazinban.Gratulálok!!!!
Üdv: Écike
Ez a torta tényleg álom... annyira gyönyörű!!!!
(Tetszik a mikulásvirág is díszítésként, nagyon aranyos > jól mutat a sok fehér között.) :)
Gyönyörűség angyaltorta, tényleg nagyon szép azzal a piros kontraszttal! Gratulálok, tényleg megérdemli, hogy újságba került!!
Elképesztő! Gyönyörűséges! Mit nem adnék egy szeletért.....
Tényleg álomszép lett:) Jól jönne most egy szelet belőle:)
Hát ez álomszép:-) Az angyalkákat is te készítetted? Annyira szépek, meg a fenyőfa is. Olyan légies tőle az egész.
Meseszép lett! Az íze biztosan szintén nagyon finom! Az angyalkákat is te csináltad?
Szeretnék ma ezzel a tortával álmodni!
Gyönyörűség!
Nah ilyen gyönyörűséget tényleg csak álmodni lehet!:)
Köszönöm szépen mindenkinek a kedves hozzászólást:)
Az angyalkákat és a fenyőt is én csináltam, a mézeskalács írókájával írtam papírra,miután megszáradt finoman levettem és a torta oldalára ragasztottam.
Ez igen! Gyönyörű! :)
Meseszépet alkottál, ez valóban téli álom ....
Mennyei szépség :)
Ez annyira gyönyörű!
Már ott is megcsodáltam:)
Nagyon finom és nagyon szép lett!
Köszönöm a receptet!
Mindig megcsodálom a tortáidat, csak gratulálni tudok. Nekem is van szuper díszítőm, de sajnos nem tudok vele szépen dolgozni. Na de kicsit kiképezhetnél majd Ivóban..mit szólsz? :)
Jutka, köszönöm és nagyon szívesen mutatok majd, csak hozd a szuper díszítődet, mert nekem meg az nincs:) Nem is tudom, miért nem szerzek be egyet, de meg fogom tenni.
Nagyon szép,én is megcsináltam és nagy sikert aratott.Köszönöm az receptet és az ötletet:-)
Sajnálom,hogy képet nem tudok küldeni.
Megjegyzés küldése