Oldalak

2012. január 4.

Rulouri cu șuncă și cremă de brânză - Sajtos krémmel töltött sonka

Rulouri cu șuncă și cremă de brânză

Ingrediente: 20 felii șuncă Praga, 50 g unt, 2 linguri făină,  200 ml smântână,  100 g cașcaval ras, sare, 2 ouă, pesmet, ulei pentru prăjit.

Prepararea: Se topește untul într-o tigaie, se presară făina,  se rumenește puțin, după care se adaugă smântâna și cașcavalul ras. Se sărează după gust, se amestecă și se fierbe 1-2 minute la foc mic, după care se ia deoparte și se lasă la răcit. Se pune câte o linguriță de cremă de brânză pe o latură a feliilor de șuncă, se rulează strâns, se îndeasă și capetele rulourilor cu cremă de brânză. Rulourile se pun la rece pentru 1 oră sau în congelator pentru 15-20 minute, după care se dau prin ou bătut și pesmet, de câte două ori în fiecare. Se prăjesc în ulei încins. Se servesc pe platouri de aperitive. 

Sajtos krémmel töltött sonka

Hozzávalók: 20 szelet sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, só 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd  hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket  tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük majd megismételjük még egyszer, tojásba  és zsemlemorzsába, vigyázva, hogy a végek jól bezáruljanak. Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük.
 Hidegen előételként, melegen feltétként tálalhatjuk.

28 megjegyzés:

  1. Guszta nagyon!Én is készítettem,de panír nélkül:)

    VálaszTörlés
  2. De jó ötlet!!! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó!!
    Ezt ki kell próbálnom hamarosan. El is mentettem.

    VálaszTörlés
  4. Hű, ez nagyon jól néz ki!!! :)

    VálaszTörlés
  5. Ez igen, szívesen megennék most egyet:)

    VálaszTörlés
  6. Milyen jó ötlet, és milyen guszta! :)

    VálaszTörlés
  7. Tökéletes vendégváró, sőt egy jó kis vacsorának is kitűnő.Nagyon ötletes és guszta:))

    VálaszTörlés
  8. De jól néz ki! Eszembe se jutott volna panírozni s kisütni.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta és finom ! Ötletes !

    VálaszTörlés
  10. Jó ötlet, s guszta. Köritéssel pl. párolt zöldségek, sült krumpli, akár főételként is el tudom képzelni.

    VálaszTörlés
  11. Zseniális ötlet! Azonnal mentettem!

    VálaszTörlés
  12. Savršeno, srećna Nova godina mila, poljubac iz Beograda :)))

    VálaszTörlés
  13. Nagyon tetszik, hidegen-melegen egyaránt!! :)

    VálaszTörlés
  14. Aleda, megint egy csodás és nem bonyolult étel!
    Nagyon kreatív vagy, annyi szent!:)

    VálaszTörlés
  15. Szuper jó ötlet ! Brávó!!!

    VálaszTörlés
  16. Olyan finom dolgokat hozol állandóan, most erre is sort kell kerítenem...Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
  17. finom lehet. ha a sonka helyett kiklopfolt sertésszeletet használsz, akkor a hires karagyorgye szeletet készíted, amely szerbiában szinte nemzeti étel

    VálaszTörlés
  18. de lemaradt a megjegyzés másik fele: nekem ez a tiéd jobban tetszik. kipróbálom, mert remek, egyszerű, tetszetős

    VálaszTörlés
  19. Super rico y tentadores me encantan,lucen muy bellos una delicia al paladar,abrazos.

    VálaszTörlés
  20. Elkészítettem és szuper vendégváró! Frissen és hidegen is nagyon finom! Köszönöm a csodás ötleteket! :D

    VálaszTörlés
  21. Ezt én is kipróbálom! Ennek biztos senki nem mond nemet

    VálaszTörlés
  22. Pontosan milyen sajtot hasznaltal? Nagyon joooo el fogom kesziteni

    VálaszTörlés
  23. Elég sokszor készül nálunk, így sokféle sajttal készítettem ami épp volt itthon. Pl. erdélyi juhsajttal, Erdélyi Moeciu sajttal, MO-i trapista sajttal. Nagyon nagy jelentősége nincs a sajt fajtájának, ha mégis pontosabb választ akarsz, akkor valamilyen zsírosabb sajt legyen.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)