Hozzávalók: 75 dkg hóstáti, gyalult savanyú káposzta, 50 dkg darált disznóhús, 1 szál füstölt házikolbász,10 dkg rizs, 1 fej hagyma, só,bors,paprika, 3 dl tejföl,olaj
A káposztát átmossuk ha szükséges és kevés olajon megdinszteljük.A rizst megpároljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és tovább dinszteljük majd fűszerezzük.Hozzáadjuk a párolt rizst.A kolbászt karikákra vágjuk. Egy tűzálló edényben rétegesen elhelyezzük egy sor káposztát,egy sor darált húst, kolbászkarikákat és meglocsoljuk tejföllel. Forró sütőben 40 perc alatt pirosra sütjük.
8 megjegyzés:
Mesesen nez ki.
Isteni finom lehet, imádom a kolozsvári káposztát (is):)
Nagyon gusztán néz ki! Máris nyeltem egy nagyot! :o)))
Hú nagyon guszta!
Éljen a savanyú káposzta!!
De rég jártam nálad, csodás, isteni finom a kolozsvári káposzta:)
Hú ez nagyon jól néz ki!
Egyik kedvencem!
Megjegyzés küldése