Hozzávalók: 75 dkg hóstáti, gyalult savanyú káposzta, 50 dkg darált disznóhús, 1 szál füstölt házikolbász,10 dkg rizs, 1 fej hagyma, só,bors,paprika, 3 dl tejföl,olaj
A káposztát átmossuk ha szükséges és kevés olajon megdinszteljük.A rizst megpároljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és tovább dinszteljük majd fűszerezzük.Hozzáadjuk a párolt rizst.A kolbászt karikákra vágjuk. Egy tűzálló edényben rétegesen elhelyezzük egy sor káposztát,egy sor darált húst, kolbászkarikákat és meglocsoljuk tejföllel. Forró sütőben 40 perc alatt pirosra sütjük.
Mesesen nez ki.
VálaszTörlésIsteni finom lehet, imádom a kolozsvári káposztát (is):)
VálaszTörlésNagyon gusztán néz ki! Máris nyeltem egy nagyot! :o)))
VálaszTörlésHú nagyon guszta!
VálaszTörlésÉljen a savanyú káposzta!!
VálaszTörlésDe rég jártam nálad, csodás, isteni finom a kolozsvári káposzta:)
VálaszTörlésHú ez nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésEgyik kedvencem!
VálaszTörlés