Oldalak

2012. február 17.

Kolozsvári töltött káposzta





Hozzávalók: 1 kg savanyított, fejes káposzta, 30 dkg savanyított, gyalult káposzta, 50 dkg darált hús(marha ás disznó vegyesen), 10 dkg rizs, 1 fej hagyma, só,bors, pirospaprika, 30 dkg füstölt tarja,olaj

 A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük majd összekeverjük a darált hússal és az átmosott , lecsöpögtetett rizzsel. Sóval,borssal és őrölt pirospaprikával fűszerezzük. A káposztát leveleire szedjük, megormozzuk . Minden levélre egy evőkanálnyi darált húsos masszát teszünk, feltekerjük és két oldalát bedugjuk a káposzta levéllel.Egy edényben rétegesen lerakjuk a töltelékeket,rá a szeletelt füstölt tarját és befedjük gyalult káposztával. Annyi vizet öntünk rá,hogy épp elfedje és lassú tűzön  megfőzzük. Tejföllel tálaljuk.


7 megjegyzés:

  1. Az a füstölt tarja igazán nyálcsorgató közte!!

    VálaszTörlés
  2. Mostanában annyi káposztás cuccot teszel fel, hogy nem bírom már tovább. Hétvégén veszek káposztát mert azonnal ennem kell! :))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik ez a recept, kár, hogy csak szálas káposztám van itthon...Mindenképpen kipróbálom, biztos nagyon finom így is. Hú, most nyakon önteném egy jó adag tejfellel és kenyér nélkül neki állnék...

    VálaszTörlés
  4. Hát most lennék a vendéged,annyira guszta,nem tudnám kihagyni!

    Megfertőztél!

    VálaszTörlés
  5. A napokban főztem korhelylevest, csak azért, hogy sav.káposztás étel legyen. Imádom a töltött káposztát, főleg a Kolozsvárit. Klasszak a felvételek.:))

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)