Oldalak

2012. február 10.

Korhelyleves






Hozzávalók: 40 dkg hóstáti, gyalult savanyú káposzta, 25 dkg disznóhús, 1 szál füstölt házi kolbász, 1 fej vöröshagyma,  2 szál sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, 2 babérlevél, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl,olaj


A vöröshagymát apróra  vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és az átmosott káposztát ,a karikára vágott sárgarépát és  együtt dinszteljük tovább, fűszerezzük és  felöntjük vízzel.Addig főzzük míg puha lesz a hús, ekkor beletesszük a karikára vágott kolbászt és behabarjuk a tejföllel elkavart lisztel.


8 megjegyzés:

  1. Kérek szépen egy JÓ NAGY tányérral!!

    VálaszTörlés
  2. Én is, én is. Istenien néz ki, csorgatom a nyálam!!

    VálaszTörlés
  3. Ez valami gyönyörűség, s szépek a fotók is. Gondolom, nektek Hóstát olyan lehet, mint nekünk itt Budapest mellett Vecsés. Szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
  4. De szép színe van!
    Üdv újra itt, örülök, hogy minden rendben!

    VálaszTörlés
  5. Megnyugvás, hogy olvaslak! A tányér nekem is jöhetne, nagyon ínycsiklandó!

    VálaszTörlés
  6. Ismerem ezt a levest, és nagyon finooom! Igazán szép színe van a Te levesednek. Na és a tányér is olyan szép! :)
    Kedves Aleda! Nézz be hozzám légy szíves, ha lesz időd! Szeretnék adni Neked egy díjat! Remélem örülni fogsz neki! :)

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)