2012. február 16.
Savanyú káposzta saláta
Hozzávalók: 20 dkg savanyú káposzta , 2 db. piros alma, 10 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej vöröshagyma, színes bors, olíva olaj
A savanyított gyalult káposztát átmossuk ha szükséges és kissé összevágjuk. Az almát megmossuk és héjastól kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és fölvágjuk. A kolozsvári szalonnát vékonyra szeleteljük. Az összes hozzávalókat egy tálba összekeverjük, borsozzuk és meglocsoljuk 2 evőkanál olíva olajjal. Jól lehűtve tálaljuk,önmagában vagy sült húsok mellé.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Ezt biztos elkészítem, nagyon guszta!
Nagyon jól néz ki. A szalonna csak úgy nyersen van benne? Szerintem még szalonna nélkül is nagyon finom lehet !
Köszönöm. Próbáld ki, finom,ráadásul egészséges is.
Igen, nyersen van benne. Ez a szalonna pácolt és füstölt,nagyon finom így vékonyra szeletelve.
Számomra érdekes társítás a szalonna, szinte már önálló vacsora is lehetne :)
Megjegyzés küldése