2012. február 16.

Savanyú káposzta saláta






Hozzávalók: 20 dkg  savanyú káposzta  , 2 db. piros alma, 10 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej vöröshagyma, színes bors, olíva olaj

A savanyított gyalult káposztát átmossuk ha szükséges és kissé összevágjuk. Az almát megmossuk és héjastól kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és fölvágjuk. A kolozsvári szalonnát vékonyra  szeleteljük. Az összes hozzávalókat egy tálba összekeverjük, borsozzuk és meglocsoljuk 2 evőkanál olíva olajjal. Jól lehűtve tálaljuk,önmagában vagy sült húsok mellé.


5 megjegyzés:

Márti írta...

Ezt biztos elkészítem, nagyon guszta!

Éva írta...

Nagyon jól néz ki. A szalonna csak úgy nyersen van benne? Szerintem még szalonna nélkül is nagyon finom lehet !

Adél írta...

Köszönöm. Próbáld ki, finom,ráadásul egészséges is.

Adél írta...

Igen, nyersen van benne. Ez a szalonna pácolt és füstölt,nagyon finom így vékonyra szeletelve.

Vicuska írta...

Számomra érdekes társítás a szalonna, szinte már önálló vacsora is lehetne :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...