2012. február 26.

Vakondtúrás torta



 Nagy kedvencünk a vakondtúrás torta, házi változatban. Piskótának  ezt a receptet  használom, mindig tökéletesre sikerül ,mint pl   itt  vagy itt .

Vakondtúrás torta                12 személy /   70 perc

Hozzávalók: a piskótához: száraz hozzávalók: 22 dkg liszt, 15 dkg cukor, 9 dkg kakaó, 1 teáskanál  szódabikarbóna, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só; nedves hozzávalók: 2 tojás, 20 dkg natúr joghurt, 1 dl olaj, 2,4 dl hideg kávé; a krémhez: 1 tasak tejszín ízű pudingpor,  6 evőkanál cukor, 5 dl tej, 1 tasak zselatin(10 g), 3 dl habtejszín, 10 dkg csokidara, 3-4 banán.

Elkészítése:  A piskótához a  száraz hozzávalókat összekeverjük, a nedves hozzávalókat a kávé kivételével habverővel felverjük, majd a kettőt összekavarjuk, miközben adagoljuk a kávét. A masszát sütőpappírral bélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát. A  krémhez a pudingot az előírás szerint megfőzzük, majd lehűtjük. A zselatint ½  dl vízben feloldjuk, majd folyósra melegítjük. A habtejszínt felverjük, összekeverjük a kihűlt pudinggal, majd belekeverjük a feloldott zselatint és végül a csokidarát. A kihűlt piskótának kikaparjuk a belsejét úgy, hogy 2 cm alja és pereme maradjon, kirakjuk a félbevágott banánokkal, majd félgömb alakban ráhalmozzuk a krémet és végük rászórjuk a szétmorzsolt piskótát. 2-3 órát hűlni hagyjuk, majd tálaljuk. 



27 megjegyzés:

MrsSame írta...

Oh de jól néz ki!!! Kár,hogy nem szeretem a banánt mostanság.

Flögi írta...

Nagyon gusztusosan néz ki, csak mi a banánt nem szeretjük, de biztosan tehetek bele más gyümölcsöt is.

tücsi írta...

Hmmm!!!! Ez nagyon finom és gyönyörű!!!

Csiperke írta...

Régebben többször csináltam én is, aztán valahogy elfelejtődött. Pedig nagyon finom!

Roza írta...

Hú, gyönyörű lett a tortád. Egyszer én is megsütöttem a kisebbik fiam szülinapjára, nekünk is ízlett. Én nem tettem bele banánt, de ettől csak finomabb lehet!:)

Culinaria Ungaria írta...

Mi is imádjuk, fel is raktam a receptedet a "mindenképpmegkellegyszersütnöm-föznöm" listámra! Nagyon szépek a képeid, mint mindig!! :-)
További szép vasárnap estét Neked! :-)

Gerdi írta...

Nagyon szép, mint minden Nálad! Én még soha nem sütöttem, pedig nem is olyan bonyolult, mint ránézésre gondoltam...

Éva írta...

Nagyon finom lehet ez a tortád! Hallottam már erről a receptről csak még nem láttam és nem kóstoltam. Nagyon guszta!

Szabina írta...

Csuda jól néz ki! :)

Blogkonyha írta...

Rögtön egy gyerek szülinap jutott róla eszembe! Annyira guszta! Hogy örülnének a gyerekek egy ilyen jópofa tortának!

Adél írta...

Banán nélkül is finom lesz :)

Adél írta...

Pl. narancsot ..így télen,épp aktuális lesz vele :)

Adél írta...

Köszönöm,Tücsi.

Adél írta...

Csiperke,fel kell eleveníteni:)

Adél írta...

Köszönöm,Roza .

Adél írta...

Krisz,mindenképp készítsd el,nagyon könnyű sütemény.

Adél írta...

Egyáltalán nem bonyolult süti.

Adél írta...

Éva,valóban nagyon finom.

Adél írta...

Krisz,volt ez már nálunk szülinapon is,csak régen,mikor nem blogoltam .

Gabriella írta...

Nagyon "jópofa" ez a torta! Egyszer régen én is elkészítettem, jól sikerült, csak szeletelni nem sikerült olyan szépen. A Tied nagyon szép!

Nelli írta...

Eddig kétszer sütöttem már ilyen tortát, csak Gabriellához hasonlóan én sem tudtam ilyen szépen szeletelni.De gondolom az volt a baj, hogy hamar megvágtam.
A Tiéd gyönyörűűűűűűűű!

Névtelen írta...

Szia, megkérdezhetem, hogy mekkora tortaformában sütötted a piskótát? Az enyém 26 cm-es...
Köszi. :)

Adél írta...

Boszi: 26 cm es tortaformában sütöttem :)

tejszínhab írta...

Csodás képek, és a torta is nagyon guszta!!

Unknown írta...

Mekkora csomag zselatin kell bele?

Unknown írta...

Mekkora csomag zselatin kell bele?

Adél írta...

10 g -os, Dr.Oetker zselatin hasznaltam.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...