Nagy kedvencünk a vakondtúrás torta, házi változatban. Piskótának ezt a receptet használom, mindig tökéletesre sikerül ,mint pl itt vagy itt .
Vakondtúrás torta 12 személy / 70
perc
Hozzávalók: a piskótához: száraz
hozzávalók: 22 dkg liszt, 15 dkg cukor, 9 dkg kakaó, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi
só; nedves hozzávalók: 2 tojás, 20 dkg natúr joghurt, 1 dl olaj, 2,4 dl
hideg kávé; a krémhez: 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 6 evőkanál cukor, 5 dl
tej, 1 tasak zselatin(10 g), 3 dl habtejszín, 10 dkg csokidara, 3-4 banán.
Elkészítése:
A
piskótához a száraz hozzávalókat összekeverjük, a nedves hozzávalókat a
kávé kivételével habverővel felverjük, majd a kettőt összekavarjuk, miközben adagoljuk
a kávét. A masszát sütőpappírral bélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük és 175
fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát. A
krémhez a pudingot az előírás szerint megfőzzük, majd lehűtjük. A
zselatint ½ dl vízben feloldjuk, majd
folyósra melegítjük. A habtejszínt felverjük, összekeverjük a kihűlt pudinggal,
majd belekeverjük a feloldott zselatint és végül a csokidarát. A kihűlt
piskótának kikaparjuk a belsejét úgy, hogy 2 cm alja és pereme maradjon,
kirakjuk a félbevágott banánokkal, majd félgömb alakban ráhalmozzuk a krémet és
végük rászórjuk a szétmorzsolt piskótát. 2-3 órát hűlni hagyjuk, majd
tálaljuk.
Oh de jól néz ki!!! Kár,hogy nem szeretem a banánt mostanság.
VálaszTörlésBanán nélkül is finom lesz :)
TörlésNagyon gusztusosan néz ki, csak mi a banánt nem szeretjük, de biztosan tehetek bele más gyümölcsöt is.
VálaszTörlésPl. narancsot ..így télen,épp aktuális lesz vele :)
TörlésHmmm!!!! Ez nagyon finom és gyönyörű!!!
VálaszTörlésKöszönöm,Tücsi.
TörlésRégebben többször csináltam én is, aztán valahogy elfelejtődött. Pedig nagyon finom!
VálaszTörlésCsiperke,fel kell eleveníteni:)
TörlésHú, gyönyörű lett a tortád. Egyszer én is megsütöttem a kisebbik fiam szülinapjára, nekünk is ízlett. Én nem tettem bele banánt, de ettől csak finomabb lehet!:)
VálaszTörlésKöszönöm,Roza .
TörlésMi is imádjuk, fel is raktam a receptedet a "mindenképpmegkellegyszersütnöm-föznöm" listámra! Nagyon szépek a képeid, mint mindig!! :-)
VálaszTörlésTovábbi szép vasárnap estét Neked! :-)
Krisz,mindenképp készítsd el,nagyon könnyű sütemény.
TörlésNagyon szép, mint minden Nálad! Én még soha nem sütöttem, pedig nem is olyan bonyolult, mint ránézésre gondoltam...
VálaszTörlésEgyáltalán nem bonyolult süti.
TörlésNagyon finom lehet ez a tortád! Hallottam már erről a receptről csak még nem láttam és nem kóstoltam. Nagyon guszta!
VálaszTörlésÉva,valóban nagyon finom.
TörlésCsuda jól néz ki! :)
VálaszTörlésRögtön egy gyerek szülinap jutott róla eszembe! Annyira guszta! Hogy örülnének a gyerekek egy ilyen jópofa tortának!
VálaszTörlésKrisz,volt ez már nálunk szülinapon is,csak régen,mikor nem blogoltam .
TörlésNagyon "jópofa" ez a torta! Egyszer régen én is elkészítettem, jól sikerült, csak szeletelni nem sikerült olyan szépen. A Tied nagyon szép!
VálaszTörlésEddig kétszer sütöttem már ilyen tortát, csak Gabriellához hasonlóan én sem tudtam ilyen szépen szeletelni.De gondolom az volt a baj, hogy hamar megvágtam.
VálaszTörlésA Tiéd gyönyörűűűűűűűű!
Szia, megkérdezhetem, hogy mekkora tortaformában sütötted a piskótát? Az enyém 26 cm-es...
VálaszTörlésKöszi. :)
Boszi: 26 cm es tortaformában sütöttem :)
TörlésCsodás képek, és a torta is nagyon guszta!!
VálaszTörlésMekkora csomag zselatin kell bele?
VálaszTörlésMekkora csomag zselatin kell bele?
VálaszTörlés10 g -os, Dr.Oetker zselatin hasznaltam.
VálaszTörlés