Oldalak

2012. március 13.

Rántott hal párolt zöldségekkel



Hozzávalók:
A halhoz: 45 dkg halfilé, 2 tojás, 4 evőkanál liszt, olaj, só ,bors
A zöldségekhez:  egy fej karfiol, 4 szál sárgarépa, 1 kisebb faj hagyma, 2 evőkanál olaj, só ,bors,petrezselyem levél
A szószhoz: 2 evőkanál majonéz,  1 dl joghurt, fél citrom leve, szárított oregáno

A halat sózzuk és borsozzuk.Kissé állni hagyjuk majd panírozzuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon kissé megdinszteljük,beletesszük a felvágott sárgarépát és a rózsáira szedett karfiolt,megszórjuk apróra vágott petrezselyem levéllel és kevés vízzel felöntve roppanósra pároljuk.
A szószhoz belekeverjük a joghurtba a majonézt  és a fél citrom levét majd szárított oregánoval ízesítjük.

7 megjegyzés:

  1. Remek fogás, szuper tálalás ;-)

    VálaszTörlés
  2. De finom ebédnek való! Imádom a halat! De biztos mondtam már... :o))

    VálaszTörlés
  3. Ez aztán az igazán nekem való eleség! :D Nagyon szeretem a halat, és a zöldségek... Hmmmm....

    VálaszTörlés
  4. Én is imádom a halas finomságokat. Szép a tálalásod, hát, megkívántatja magát!:))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta!:)
    A halat is, a párolt zöldséget is nagyon szeretem:)

    VálaszTörlés
  6. Minden olyan kivánatos, ha lehetne kivenném a gépből, hogy megegyem.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)