Oldalak

2012. március 8.

Tavaszi karfiolleves



Hozzávalók:   25 dkg csirkehús, 2 szál sárgarépa, egy kisebb fej karfiol, egy hagyma, 2 evőkanál olaj, petrezselyem levél

A hagymát és a sárgarépát  kockára vágjuk és olajon megpároljuk. Felöntjük vízzel és beletesszük a kockára vágott csirkehúst. Sózzuk és addig főzzük, míg majdnem puha, ekkor beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és együtt készre főzzük. Apróra vágott petrezselyem levéllel megszórva tálaljuk.

12 megjegyzés:

  1. Finom levest főztél!A tálalás is nagyon szép!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, és a tányérod is nagyon szép!

    VálaszTörlés
  3. Finom leveske! Nagyon guszta! Én be szoktam halványan rántani, de legközelebb így fogom megfőzni...Jó forrónn most ennék egy tányérral! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Krisz. Tejföllel szoktam készíteni,azt néha én is berántom kicsit,de most így kívántam,könnyűnek és érezzem a tavaszt :)

      Törlés
  4. olyan napsugarasan mosolyognak azok a sárgarépák....talán már tényleg ideje észrevegye az időjárás magát.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép színe van a tavaszi levesednek... és még milyen finom lehet!! :)
    Gyönyörű a tányérod!!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehetett, guszta! Szeretem a karfiollevest egy kicsit másképpen szoktam csinálni, de nagyon finom lehet így is!

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű a tányér,finom a bennevaló leveske. Yammy!!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)