Ahogy Anyai Nagymamám készítette. Feidézi gyerekkorom húsvéti ízeit .
Hozzávalók: 1 kg bárányaprólék( tüdő,máj,vese) és csontos hús vegyesen , 4-5 szál sárgarépa, 2-3 szál fehérrépa, 1 zeller, 1 fej hagyma, 3 dl tejföl, ecetes tárkony, só, szemes bors , 3 tojás,1 evőkanál liszt
A csontos bárányhúst és az aprólékot alaposan megmossuk majd hideg vízben főni tesszük. Miután habját leszedjük, hozzáadjuk a zöldséget, sót, szemes borsót, tárkonyt és puhára főzzük. A levest leszűrjük , a főtt sárgarépát felkarikázzuk és visszatesszük a levesbe. A kihűlt húst és aprólékot ledaráljuk, hozzáadunk egy tojást, 1 evőkanál lisztet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Evőkanál segítségével galuskákat formálunk és belefőzzük a levesbe. 2 tojás sárgáját elkavarunk a tejföllel, kevés levessel hő-kiegyenlítjük majd behabarjuk vele a levest.
Ez igen, finom lehet:)
VálaszTörlésEz is finomnak néz ki.Szeretem a tojássárgás habarást,attól igazán jó egy ilyen leves, és az ecetes tárkonytól.
VálaszTörlés