Oldalak
▼
2012. április 20.
Csokis torta( sütés nélkül)
Hozzávalók a kekszes alaphoz: 20 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg vágott dió, 5 dkg porcukor, 2 dkg kakaópor, kávé;
a krémhez: 20 dkg 70 %-os csokoládé, 5.5 dl tejszín, 1 tejszín ízű pudingpor, 5 dl tej, 7 evőkanál cukor, 10 g zselatin;
a tetejére: 5 dkg csokoládé
Elkészítése: a darált kekszet összekavarjuk a kakaóporral,a porcukorral, a dióval és az olvasztott vajjal majd annyi kávét öntünk hozzá, hogy jól dolgozható massza legyen. 26 cm.es tortaforma aljára nyomkodjuk.
A krémhez a pudingport összekavarjuk a 7 evőkanál cukorral majd előírás szerint megfőzzük és kihűtjük. 2.5 dl tejszínt felforralunk, beletördeljük a csokoládét és addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz majd lehűtjük. A zselatint 0.5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük , majd kissé lehűtjük. A megmaradt 3 dl tejszínt kemény habbá verjük. A pudingot fellazítjuk pár evőkanál tejszínhabbal és belekeverjük a zselatint majd lazán összevegyítjük a többivel. A krémet 3 részre osztjuk. Egy része marad fehéren, másodikba keverünk 2 evőkanálla a csokis krémből a harmadikba pedig a a többit. A kekszes alapra kenjük a krémeket. Tetejére csokoládét reszelünk és egy éjszakára lehűtjük.
nagyon finom volt:D:D
VálaszTörlésÖrülök ,h ízlett kispipém:))
TörlésSütés nélkül?? Ez nagyon jól hangzik! ;-) Olyan szép és nagyon fincsinek tűnik a recept szerint (és biztos fincsi is:)). (és ahogy látom, gyönyörű konyhád és étkeződ van:))
VálaszTörlésKöszönöm,Gabriella.
TörlésCsodásan néz ki, guszta! Nagyon finom lehet szívesen elfogadnék most egy szeletkét!
VálaszTörlésKöszi, Éva.
TörlésCsodaszép és csodafinom:)
VálaszTörlésKöszi.
TörlésEz a torta gyönyörű! És biztosan nagyon finom is volt.
VálaszTörlésEmi, finom volt,pláné a csokirajongóknak.
TörlésDe szép és még sütni sem kell!! Biztosan finom és jó kiadós egy szelet! :)) Megenném! :)
VálaszTörlésBarbi ,nagyon kiadós és elég hamar kész is van.
TörlésGyönyörű torta!
VálaszTörlésKöszi.
TörlésNagyon szép! "Hadd kérdezzek valami szakamait!" Hogy csinálod, hogy a szeletelésnél a különböző rétegek nem kenődnek össze? Mert hiába használok minden vágáshoz tiszta kést, nálam a különböző rétegek mindig összemaszatolják egymást...
VálaszTörlésCsiperke, forró vízben felmelegítem a kést, szárazra törlöm és úgy szeletelem. Minden szeletnél megismétlem. De azért n még igy is néha összemajmolódik.:)
TörlésGyönyörű torta, és a képek elképesztőek. Hát ezt nagyon érted!!! Szeretném megkérdezni, hogy fotós vagy???
VálaszTörlésTücsi,köszönöm,kedves vagy:). Dehogy vagyok fotós, még a közelébe sem:))Egyet tudok, azt hogy jó fotóhoz fény kell és ehhez próbálok igazodni.
TörlésEzek a csoki rétegek... jahahaaaj!!! :))
VálaszTörlésMilyen tejszínt használtál hozzá?
VálaszTörlésRendes tejszínt.(állati tejszín)
VálaszTörlésOlyat, mint pl. a Hulala???
VálaszTörlésNem. A Hulala az növényi habalapanyag, nem tejszín. Valódi tejszínt tejes boltokban lehet venni, ahol valódi tej, vaj és sajt található.
VálaszTörlésA krémet készítheted növényi tejszínnel (Hulalával) is. Ez nem azzal volt, de hasonló krémet már készítettem én is Hulalával és finom az is.