2012. április 20.
Csokis torta( sütés nélkül)
Hozzávalók a kekszes alaphoz: 20 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg vágott dió, 5 dkg porcukor, 2 dkg kakaópor, kávé;
a krémhez: 20 dkg 70 %-os csokoládé, 5.5 dl tejszín, 1 tejszín ízű pudingpor, 5 dl tej, 7 evőkanál cukor, 10 g zselatin;
a tetejére: 5 dkg csokoládé
Elkészítése: a darált kekszet összekavarjuk a kakaóporral,a porcukorral, a dióval és az olvasztott vajjal majd annyi kávét öntünk hozzá, hogy jól dolgozható massza legyen. 26 cm.es tortaforma aljára nyomkodjuk.
A krémhez a pudingport összekavarjuk a 7 evőkanál cukorral majd előírás szerint megfőzzük és kihűtjük. 2.5 dl tejszínt felforralunk, beletördeljük a csokoládét és addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz majd lehűtjük. A zselatint 0.5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük , majd kissé lehűtjük. A megmaradt 3 dl tejszínt kemény habbá verjük. A pudingot fellazítjuk pár evőkanál tejszínhabbal és belekeverjük a zselatint majd lazán összevegyítjük a többivel. A krémet 3 részre osztjuk. Egy része marad fehéren, másodikba keverünk 2 evőkanálla a csokis krémből a harmadikba pedig a a többit. A kekszes alapra kenjük a krémeket. Tetejére csokoládét reszelünk és egy éjszakára lehűtjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
23 megjegyzés:
nagyon finom volt:D:D
Sütés nélkül?? Ez nagyon jól hangzik! ;-) Olyan szép és nagyon fincsinek tűnik a recept szerint (és biztos fincsi is:)). (és ahogy látom, gyönyörű konyhád és étkeződ van:))
Csodásan néz ki, guszta! Nagyon finom lehet szívesen elfogadnék most egy szeletkét!
Csodaszép és csodafinom:)
Ez a torta gyönyörű! És biztosan nagyon finom is volt.
De szép és még sütni sem kell!! Biztosan finom és jó kiadós egy szelet! :)) Megenném! :)
Gyönyörű torta!
Nagyon szép! "Hadd kérdezzek valami szakamait!" Hogy csinálod, hogy a szeletelésnél a különböző rétegek nem kenődnek össze? Mert hiába használok minden vágáshoz tiszta kést, nálam a különböző rétegek mindig összemaszatolják egymást...
Gyönyörű torta, és a képek elképesztőek. Hát ezt nagyon érted!!! Szeretném megkérdezni, hogy fotós vagy???
Örülök ,h ízlett kispipém:))
Köszönöm,Gabriella.
Köszi, Éva.
Köszi.
Emi, finom volt,pláné a csokirajongóknak.
Barbi ,nagyon kiadós és elég hamar kész is van.
Köszi.
Csiperke, forró vízben felmelegítem a kést, szárazra törlöm és úgy szeletelem. Minden szeletnél megismétlem. De azért n még igy is néha összemajmolódik.:)
Tücsi,köszönöm,kedves vagy:). Dehogy vagyok fotós, még a közelébe sem:))Egyet tudok, azt hogy jó fotóhoz fény kell és ehhez próbálok igazodni.
Ezek a csoki rétegek... jahahaaaj!!! :))
Milyen tejszínt használtál hozzá?
Rendes tejszínt.(állati tejszín)
Olyat, mint pl. a Hulala???
Nem. A Hulala az növényi habalapanyag, nem tejszín. Valódi tejszínt tejes boltokban lehet venni, ahol valódi tej, vaj és sajt található.
A krémet készítheted növényi tejszínnel (Hulalával) is. Ez nem azzal volt, de hasonló krémet már készítettem én is Hulalával és finom az is.
Megjegyzés küldése