Oldalak

2012. április 15.

Töltött dagadó


Ötlet Nemvagyokmesterszakacstól , köszönöm,nagyon finom lett.

Hozzávalók a dagadóhoz: 1,5 kg bőrös  dagadó, 3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, só, bors, őrölt paprika
a töltelékhez: 25 dkg sonka, 4 főtt tojás, 2 nyers tojás, 4 szál zöldhagyma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, bors
tetejére: füstölt szalonna

Elkészítése: a dagadót éles késsel bevágtam amilyen mélyre csak tudtam, vigyázva hogy a széleinél ne sértsem meg. A fokhagymát megpucoltam, áttörtem és összekavartam a mustárral, az olajjal, a sóval, borssal és őrölt pirospaprikával majd a dagadót kívül-belül  jól bedörzsöltem vele. Fóliával letakartam és egy éjszakára hűtőbe tettem. Másnap elkészítettem a tölteléket. A zöldhagymát megpucoltam, megmostam és apróra vágtam majd a vajon megdinszteltem. A sonkát  és a kihűlt hagymát ledaráltam, hozzáadtam a 4 lereszelt, főtt tojást, a 2  nyers tojássárgáját, a 2 evőkanál zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyem levelet .Sóval és borssal ízesítettem. Legvégén lazán belekavartam a 2 tojás felvert habját,  majd megtöltöttem  vele a dagadót és a végét bevarrtam. A bőrös felét pengével vékonyan felcsíkoztam és ezzel a felével alulra tettem a tepsibe.Tetejét szalonna szeletekkel  takartam be. Vizet öntöttem alája , lefedtem és 1 órát , lassú lángon pároltam. Ekkor megfordítottam, fél órát  pároltam a másik felén is, majd újabb fél órát fedetlen, míg a bőrös része ropogósra sült . Hidegen szeleteltem és friss zöldséggel tálaltam.



15 megjegyzés:

  1. De szép:) Már ránézésre is, hát még az íze milyen finom lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Csodásan néz ki és az íze valami nagyon finom lehet! Már az említett blogon is megcsodáltam nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Mesébe illő,annyira gyönyorű!!

    VálaszTörlés
  4. Tényleg nagyon guszta lett! Én is megnéztem a másik blogon, ott is remek! Hiába, jó alapokból finomat lehet sütni! Jó a töltelék, el is mentettem!

    VálaszTörlés
  5. Anyukám szokott ilyet sütni (én eddig még nem). Olyan szép a tied is - felszeletelve és egyben is. Még nem reggeliztem, hú, de megéheztem ettől a gyönyörű, kívánatos látványtól! :)

    VálaszTörlés
  6. Húú, ez nagyon csodálatosan néz ki, hát még az íze milyen finom lehet. Nagyon régen készítettem töltött dagadót,szinte már meg is feledkeztem róla. A látvány nagyon meggyőző!:):)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépen elkészítetted. Csodásan néz ki és biztosan nagyon finom volt:)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon finom, imádom a töltött dagadót :)

    VálaszTörlés
  9. Én is ezt a tölteléket használtam, csak kicsontozott csirkecombokba- nagyon tetszett!!! A Tied is! :)

    VálaszTörlés
  10. Milyen kivánatos,nagyon fincsi lehetett.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)