Oldalak
▼
2012. április 15.
Töltött dagadó
Ötlet Nemvagyokmesterszakacstól , köszönöm,nagyon finom lett.
Hozzávalók a dagadóhoz: 1,5 kg bőrös dagadó, 3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, só, bors, őrölt paprika
a töltelékhez: 25 dkg sonka, 4 főtt tojás, 2 nyers tojás, 4 szál zöldhagyma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, bors
tetejére: füstölt szalonna
Elkészítése: a dagadót éles késsel bevágtam amilyen mélyre csak tudtam, vigyázva hogy a széleinél ne sértsem meg. A fokhagymát megpucoltam, áttörtem és összekavartam a mustárral, az olajjal, a sóval, borssal és őrölt pirospaprikával majd a dagadót kívül-belül jól bedörzsöltem vele. Fóliával letakartam és egy éjszakára hűtőbe tettem. Másnap elkészítettem a tölteléket. A zöldhagymát megpucoltam, megmostam és apróra vágtam majd a vajon megdinszteltem. A sonkát és a kihűlt hagymát ledaráltam, hozzáadtam a 4 lereszelt, főtt tojást, a 2 nyers tojássárgáját, a 2 evőkanál zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyem levelet .Sóval és borssal ízesítettem. Legvégén lazán belekavartam a 2 tojás felvert habját, majd megtöltöttem vele a dagadót és a végét bevarrtam. A bőrös felét pengével vékonyan felcsíkoztam és ezzel a felével alulra tettem a tepsibe.Tetejét szalonna szeletekkel takartam be. Vizet öntöttem alája , lefedtem és 1 órát , lassú lángon pároltam. Ekkor megfordítottam, fél órát pároltam a másik felén is, majd újabb fél órát fedetlen, míg a bőrös része ropogósra sült . Hidegen szeleteltem és friss zöldséggel tálaltam.
De szép:) Már ránézésre is, hát még az íze milyen finom lehet:)
VálaszTörlésKati, nagyon finom volt:)
TörlésCsodásan néz ki és az íze valami nagyon finom lehet! Már az említett blogon is megcsodáltam nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm.
TörlésMesébe illő,annyira gyönyorű!!
VálaszTörlésEdó,köszi :)
TörlésTényleg nagyon guszta lett! Én is megnéztem a másik blogon, ott is remek! Hiába, jó alapokból finomat lehet sütni! Jó a töltelék, el is mentettem!
VálaszTörlésKrisz,köszönöm.Megéri elkészíteni.
TörlésAnyukám szokott ilyet sütni (én eddig még nem). Olyan szép a tied is - felszeletelve és egyben is. Még nem reggeliztem, hú, de megéheztem ettől a gyönyörű, kívánatos látványtól! :)
VálaszTörlésGabriella :)
TörlésHúú, ez nagyon csodálatosan néz ki, hát még az íze milyen finom lehet. Nagyon régen készítettem töltött dagadót,szinte már meg is feledkeztem róla. A látvány nagyon meggyőző!:):)
VálaszTörlésNagyon szépen elkészítetted. Csodásan néz ki és biztosan nagyon finom volt:)
VálaszTörlésNagyon finom, imádom a töltött dagadót :)
VálaszTörlésÉn is ezt a tölteléket használtam, csak kicsontozott csirkecombokba- nagyon tetszett!!! A Tied is! :)
VálaszTörlésMilyen kivánatos,nagyon fincsi lehetett.
VálaszTörlés