Oldalak

2012. április 11.

Zöldhagymás báránycomb



Hozzávalók: 1 báránycomb, 10 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna, 5 szál újhagyma és 5 szál fokhagyma zöldjükkel együtt, só,bors, őrölt pirospaprika, 3 dl bárányhúsleves, 3 evőkanál olaj
 A báránycombot megmossuk és megtisztítjuk a hártyáitól. Bedörzsöljük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával és körbetekerjük a szalonnával. A zöldhagymát és fokhagymát felvagdossuk, felét  egy kiolajozott tepsi aljára tesszük, ráfektetjük a báránycombot és beborítjuk többivel. Felöntjük 3 dl. bárányhúslevessel és lefedve, forró sütőben kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Mikor puha, levesszük a fedőt és pirosra sütjük.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Sajnos, mi bárányhúshoz csak elvétve jutunk.

    VálaszTörlés
  2. Pazar látvány, nagyon finom lehet:) Mi se nagyon jututnk bárányhúshoz, sajnos.

    VálaszTörlés
  3. Csodás látványra, az ízét csak elképzelni tudom de biztos nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  4. Tényleg nagyon gusztán megsült! Mivel tálaltad?

    VálaszTörlés
  5. Nesze nekem, mondom én, hogy bezárok! :)) Mennyei főétel és gyönyörű fotók! :)

    VálaszTörlés
  6. Már szinte érzem a finom illatát!Ez is olyan kivánatos.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)