2012. május 22.
Grillezett sertés hasaalja
Hozzávalók: 1 kg sertés hasaalja; a páchoz: 2-3 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál balzsamecet, 2 evőkanál francia mustár, 2 evőkanál ketchup, 1 evőkanál szárított oregáno só, bors; a fokhagymás szószhoz: 1 dl tejföl, 3 cikk fokhagyma, 1 kávéskanál szárított oregáno, só
Elkészítése: páclevet készítünk a hozzávalókból és 2-3 órára beletesszük a szeletekre vágott sertés hasaalját. A szószhoz megpucoljuk a fokhagymát és apróra vágjuk. Kikavarjuk a sóval és a szárított oregánoval majd hozzáadjuk a tejfölt és 2-3 órára hűtőben érleljük. Faszenes grillen ropogósra sütjük a húst és fokhagymás szósszal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Hű, micsoda pompás ropogós husika! Nagyon jól néz ki! Sosem vettem még hasa alját...Annyira átjönnek a képeid, hogy itt nyelek nagyokat. :o)
A kedvencem. :) Az oldalas mellett. :)
S még fokhagymaszósszal :D Finom biza :)
Csorog a nyálam!!!!
Nem csak a konyhatudasoddal haladtal elore, hanem a fotok keszitesevel is;) Egyre jobb kepeket csinalsz >:D< szeretlek <3
Hű de nagyon guszta! És szépen tálaltad is .....
Hasaalját még én sem vettem soha, de ha most nem este lenne, rohannék venni. Elképesztően jól néz ki!
Ez szuper! Még a képek nézegetését se lehet abbahagyni... :)
Megjegyzés küldése