Oldalak
▼
2012. május 30.
Szedres palacsinta
Hozzávalók:
a palacsintához: 25 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl szódavíz, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál porcukor, csipet só;
a töltelékhez: 3 dl tejszín, 7 dkg cukor, 20 dkg szeder, 3 evőkanál citromlé;
a tálaláshoz: porcukor, szeder, citromfű
Elkészítése: a tojásokat összekeverjük a cukorral, ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk a sót, az olajat majd a tejjel és a szódavízzel csomómentesre keverjük. Teflonbevonatú serpenyőben kisütjük a palacsintákat, majd felhasználásig letakarva tároljuk. A töltelékhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kissé összetört szedret és a citromlevet. A palacsintákat megkenjük a töltelékkel, kettőbe vágjuk és porcukorral meghintjük. Szederszemekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.
Nagyon szeretem a szedret, van is a kertünkben, persze még nem érik. :)
VálaszTörlésKlassz ötletet adtál Aleda, nagyon tetszik! :P
Én is, én is kérek:) Olyan ennivalóak:)
VálaszTörlésImádom én is a szedret, és milyen finom lehet palacsintába töltve, nagyon tetszik:)
VálaszTörlésMesésen néz ki, és nagyon szeretem a szedret. Mondanom sem kell hogy mennyire megtudnám enni?:-))
VálaszTörlésRemek desszert! Még éhesnek sem kell lenni hozzá, hogy az ember meg tudja enni!
VálaszTörlés