2012. május 30.

Szedres palacsinta




Hozzávalók:
 a palacsintához: 25 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl szódavíz, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál porcukor, csipet só;
 a töltelékhez: 3 dl  tejszín, 7 dkg cukor, 20 dkg szeder, 3 evőkanál citromlé;
 a tálaláshoz: porcukor, szeder, citromfű

Elkészítése: a tojásokat összekeverjük a cukorral, ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk a sót, az olajat majd a tejjel és a szódavízzel csomómentesre keverjük. Teflonbevonatú serpenyőben kisütjük a palacsintákat, majd felhasználásig letakarva tároljuk. A töltelékhez a  tejszínt a cukorral  kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kissé összetört szedret és a citromlevet. A palacsintákat megkenjük a töltelékkel, kettőbe vágjuk és porcukorral meghintjük. Szederszemekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.

5 megjegyzés:

Gabriella írta...

Nagyon szeretem a szedret, van is a kertünkben, persze még nem érik. :)
Klassz ötletet adtál Aleda, nagyon tetszik! :P

Kati írta...

Én is, én is kérek:) Olyan ennivalóak:)

trollanyu írta...

Imádom én is a szedret, és milyen finom lehet palacsintába töltve, nagyon tetszik:)

Éva írta...

Mesésen néz ki, és nagyon szeretem a szedret. Mondanom sem kell hogy mennyire megtudnám enni?:-))

gionetta írta...

Remek desszert! Még éhesnek sem kell lenni hozzá, hogy az ember meg tudja enni!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...