2012. május 21.

Tojásos szendvics






Hozzávalók: 4 zsömle, 4 szelet levélsajt, 4 szelet sonka, 4 tojás, 10 dkg sajt, 2 szál zöldhagyma, 0.5 dl tej, só, bors, paprika

Elkészítése: a zsömléknek a tetejét levágjuk, majd az alsó résznek a belét kiszedjük, úgy, hogy 1 cm-es fala maradjon. Belehelyezzük a levélsajtot, rá a sonkát, majd erre a karikára vágott zöldhagymát. Ráütjük a tojást, vigyázva, hogy a sárgája egyben maradjon, majd sóval, borssal és paprikával fűszerezzük. Tetejére reszelt sajtot teszünk és ráhelyezzük a zsömle kalapját, majd ecset segítségével, a tejjel körbekenjük a zsömlét. Forró sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Ha ropogósan szeretnénk fogyasztani, kihűtjük és csak utána csomagoljuk be a szendvicset, ha pedig puhán, akkor még forrón alufóliába csomagoljuk, hogy megpuhuljon.

Kirándulásra vagy iskolába, munkahelyre tízórainak, akár száraz zsömle felhasználásával is .



12 megjegyzés:

Konyhavirtuóz írta...

Jajj, de guszta! Jöhetne mindkét verzió! :))

gionetta írta...

Hű, de guszta! Ezt nekem találták ki!!!

Anikó írta...

Nagyon jó kis ötlet a szikkadt zsemlékhez:-))))

Blogkonyha írta...

Szuper! Ez micsoda ötlet! Legközelebb ilyen szendvicset is csinálok, ha útra kelünk! Nagyon tetszik! :o)

Adél írta...

Köszönöm.

Adél írta...

Gionetta, köszi :))

Gabriella írta...

Hú, de jó ez az ötlet, és milyen jól néz ki!!! Szívesen leülnék ott nálatok a fűben és elpiknikezgetnék... :P

Katalin írta...

Nagyon guszta, főleg így a természet lágy ölén :)

Edina írta...

Nagyon otletes kis zsomle, nagyon finom es meg jol is nez ki:)

Csilla írta...

Ma ezt reggeliztük!! :) Valami isteni finom lett!! Köszi szépen a receptet! :)

Névtelen írta...

Kedves Aleda!
Elkeszitettem ugy ahogy levan irva, de nekem sajnos nem sikerult.
Fel ora sutesi ido utan a tojas meg mindig nyers volt. Legkevereses
sutoben 180 fokon sutottem. Tudna segiteni, hogy mit csinalhattam
rosszul? Koszonom. Laura

Adél írta...

Kedves Laura! Sajnálom,hogy nem sikerült, de azt nem tudom megmondani,hogy mit csinált rosszul. Egy tojásnak elvileg már 10 perc alatt meg kell sülnie egy sütőben nemhogy 30 perc alatt ne.Esetleg javasolnám,hogy a kalapját a zsömle mellé tegye és ne rá (habár én rátettem és úgy is megsült) , hogy jobban kapja a hőt.
Próbálkozzon még,igazán nem nagy ördöngösség ez a szendvics.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...