2012. június 14.
Epres túrótorta
Hozzávalók:
Lapokhoz: 5 tojás, 10 dkg cukor, 1 vanília cukor, 0,3 dl tej, 0, 2 dl olaj, 3 evőkanál finomra szitált zsemlemorzsa, 3 evőkanál, liszt, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál méz, 1 sütőpor, csipet só
Krémhez: 1 tejszín ízű pudingpor, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejszín( Hulala), 1 tasak zselatin, 5 evőkanál cukor, 0,5 dl tej
Szükséges még: 30 dkg eper, 2 dl tejszín, 5 dkg tejcsoki, kevés fehércsoki, 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A lapokhoz a tojások sárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral majd beledolgozzuk a mézet, a zsemlemorzsát, a kakaót , a lisztet és legvégén az olajat meg a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és könnyedén beleforgatjuk az előbbi masszába . A masszát elfelezzük , 24 cm- es tortaformában,180 fokon 15 perc alatt , két lapot sütünk.
A krémhez a pudingot előírás szerint megfőzzük és lehűtjük. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, felmelegítjük majd kissé visszahűtjük. A tejszínt felverjük. A kihűlt pudingot kissé fellazítjuk pár kanál tejszínhabbal, belekeverjük a tehéntúrót, a zselatint és a megmaradt tejszínhabot.
A kapcsos tortaforma oldalát vékonyan megkenjük olajjal és az aljára teszük az egyik piskótalapot. Az epreket félbevágjuk és körberakjuk a forma oldalát, a többit pedig lerakjuk a piskótára. Rásimítjuk a krémet és befedjük a másik piskótalappal. Pár órára jól lehűtjük a tortát.
A díszítéshez a tejcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk. Az epreket félbevágjuk és mindegyiket belemártjuk a csokoládéba. Kissé dermedni hagyjuk, majd vékony csíkban fehér csokoládét csorgatunk rájuk.
A tejszínt felverjük , felét a torta tetejére kenjük, másik feléből, habzsák segítségével, 12 rózsát nyomunk a tortára, majd körberakjuk az eperrel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
22 megjegyzés:
Csodálatos, nagyon guszta!
A kis tányéron levő szeletet meg is tudnám most enni. :)
Feltétlenül kell készítsek valami epres finomságot én is, most már nagyon megkívántam.
Gyönyörűségesen finom torta, gyönyörűséges dekorálással!!! Némelyik cukrászda megirígyelehtné tőled ezt a remekművet:)
Aleda! Nagyon tudsz!! Tényleg szemet (szájat) gyönyörködtető a tortád!
Elcsépelt amit írni fogok...Csodálatos! nagyon könnyűnek látszik, gondolom az is. Tényleg nagyon szép!
Okki: mig tart az eper,akár egy ilyet is készíthetsz :);)
Jaj, ez nagyon kedves bók a részedről,de messze van ez még attól:))
Mária, köszönöm:)
Krisz: tényleg könnyű, és hűsítő .Köszönöm neked is:)
Csodálatosan néz ki! Kérhetnék egy ici-pici szeletkét?
Minden,amit csak készitesz,egy REMEKMŰ!!!!!!!!
Mestermű! Így egyszerűen!
Csiperke,nem kérdés :)
Köszönöm:)
Gyönyörű! Nálad csak ezt tudom mondani:-)
Csodás...! Ennyi ami eszembe jutott. :))) Na meg, hogy de jó lenne egy szeletke! :)
Aleda, Te egy művész vagy! :)
Mestere vagy az ételeknek!!! Eláll a szavam, ha a képeidet nézem! Meghalok egy szeletért! :))
Csodálatos ez a torta is, reméljük hamar lehet majd kapni magyar epret is. Nagyon kívánatos a tortád!:-)
Szia Aleda!
Régóta gyűjtögetem Tőled a recepteket, de eddig még sosem használtam egyiket sem.
Tegnap viszont elkészítettem ezt a csodát, de szöget ütött a fejembe, hogy tészta hozzávalóinál 0,2 dl olajat és 0,3 dl tejet írsz. Véletlenül nem 2 dl és 3 dl-ről van szó? Mindenesetre én olajból is és tejből is többet adtam a masszához az előírtnál, mert másképp túl sűrű lett volna.
Ma délután lesz a tortád premierje, de előre látom, hogy pillanatok alatt el fog fogyni, mert isteni finom lett :)
Köszönöm a receptet!
Üdv
Orsi
Szia Orsi. Örülök, hogy jársz felém:) 5 tojáshoz nem lehet 5 dl folyadék, az nagyon sok lenne. Tehát a két folyadék összesen fél dl.Remélem jól sikerült minden!
Szia Aleda! Igen, remekül sikerült és nagyon-nagyon finom lett :) Igaz, hogy nem tudok profi ételfotókat csinálni, mint Te, és nem is olyan szép, de íme a végeredmény:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/130518/szamocas_turotorta3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130518/szamocas_turotorta5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Köszi a receptet még egyszer :)
Orsi
Ó, nagyon szép lett, ügyes vagy!!! Nagyon örülök, hogy sikerült!!!:)
Megjegyzés küldése