Hozzávalók: 2 kg eper, 1 kg cukor, 1 db citrom, diónyi gyömbér
Az epret jól megmossuk és kicsumázzuk. Meglocsoljuk a citrom levével, rászórjuk a cukrot és lassú lángon főni tesszük. A keletkező habját szűrőkanállal leszedjük. Körülbelül 20 percig főzzük, az utolsó 3 percben belereszeljük a gyömbért. Tiszta, forró üvegkannába tesszük és azonnal lekötjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tudnál e segíteni? A nővérem hallott egy olyan receptről, hogy rétegesen lehet eltenni zöldbabot, paprikát, paradicsomot, petr.zöldet üvegben és ki kell dunsztolni.Erdélyben készítették és nagyon-nagyon dícsérték, de nincs kapcsolata így nem tudja pontosan. Ismered? Tudnál érdeklődni vagy hallotttál róla? Nem találok nálad sem ilyet!!! Marika
Annyiban más, hogy én átpasszíroztam a paradicsomot ,mert a leányom nem szereti, ha talál benne paradicsom darabkákat, viszont Anyukám úgy teszi, hogy a paradicsomot csak felvágja kis kockákra. Ehhez nyugodtan tehetsz még felvágott paprikát is, ha úgy szeretitek.
Ha jól értem, úgy gondoltad, hogy egyenesen az üvegbe rétegezzed a paszulyt, petrezselymet, paradicsomot és paprikát, ezt feltöltsed hideg, enyhén sós vízzel és utána dunsztoljad? Ez is jó megoldás, egyetlen hátránya, hogy a dunsztolás során esnek majd össze a zöldségek és akkor az üveg nem lesz tele. Kis szalicil a tetejére azért ajánlott .
Remélem segítettem, szívesen válaszolok még,ha van kérdésed.
Köszönöm a választ, nagyon jó a tanácsod, én is fogok elrakni így zöldbabot!!! Még azt kérdezném, hogy mihez használjátok így a zöldbabot??? Megtaláltam már előbb is a receptedet. Marika
Én levest készítek belőle, mert azt nagyon szereti a családom. Télen, amikor kibontom,pillanatok alatt megvan, egy is hagymát apróra vágok, felforralom a vízben és hozzáadom az eltett zöldbabot. Amíg újból felforr, elkészítem a rántást, és máris kész:)
Gyönyörűek ezek az epres fotók!! A lekvár pedig fincsi. :P
VálaszTörlésCsodás! Nagyon guszta a lekvár:)
VálaszTörlésKíváncsi lennék milyen ízt varázsol még hozzá, az amúgy is finom lekvárhoz... Guszta!
VálaszTörlésHúú, de jól hangzik! Amúgy is eperlekvárfőzés előtt állok, miért nem lehetne így is. Ha már rebarbarát tettem bele. Köszi!
VálaszTörlésNagyon szépek a képek, nem csoda ha megjön a kedvünk az eperhez..sajna már késő :)
VálaszTörlésTudnál e segíteni?
VálaszTörlésA nővérem hallott egy olyan receptről, hogy rétegesen lehet eltenni zöldbabot, paprikát, paradicsomot, petr.zöldet üvegben és ki kell dunsztolni.Erdélyben készítették és nagyon-nagyon dícsérték, de nincs kapcsolata így nem tudja pontosan.
Ismered?
Tudnál érdeklődni vagy hallotttál róla?
Nem találok nálad sem ilyet!!!
Marika
Szia Marika.
VálaszTörlésEzen a linken van hasonló recept, nem tudom ha megtaláltad.
http://aledakonyhaja.blogspot.ro/search/label/z%C3%B6ldbab
Annyiban más, hogy én átpasszíroztam a paradicsomot ,mert a leányom nem szereti, ha talál benne paradicsom darabkákat, viszont Anyukám úgy teszi, hogy a paradicsomot csak felvágja kis kockákra. Ehhez nyugodtan tehetsz még felvágott paprikát is, ha úgy szeretitek.
Ha jól értem, úgy gondoltad, hogy egyenesen az üvegbe rétegezzed a paszulyt, petrezselymet, paradicsomot és paprikát, ezt feltöltsed hideg, enyhén sós vízzel és utána dunsztoljad? Ez is jó megoldás, egyetlen hátránya, hogy a dunsztolás során esnek majd össze a zöldségek és akkor az üveg nem lesz tele. Kis szalicil a tetejére azért ajánlott .
Remélem segítettem, szívesen válaszolok még,ha van kérdésed.
Köszönöm a választ, nagyon jó a tanácsod, én is fogok elrakni így zöldbabot!!!
TörlésMég azt kérdezném, hogy mihez használjátok így a zöldbabot???
Megtaláltam már előbb is a receptedet.
Marika
Én levest készítek belőle, mert azt nagyon szereti a családom. Télen, amikor kibontom,pillanatok alatt megvan, egy is hagymát apróra vágok, felforralom a vízben és hozzáadom az eltett zöldbabot. Amíg újból felforr, elkészítem a rántást, és máris kész:)
Törlés