2012. június 6.

Gyümölcsös pudingkocka


Tudom, semmi érdekes meg különleges nincs benne, hisz csak piskóta, meg sima puding, de annyira jó az ízharmóniája , hogy a lányom aki köztudottan nagy csokirajongó, azt mondta , hogy rég nem evett már ilyen finomat  :) Az epres puding már majdnem egy éve ott várat magára, ma meg rászántam magam , hogy eltüntetem és nem bántam meg.

Hozzávalók a piskótához: 25 dkg liszt, 6 tojás, 15 dkg cukor, 1dl olaj, 1,5 dl kefir vagy joghurt, 1 sütőpor; a krémhez: 1 tasak epres pudingpor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 evőkanál cukor, 1 l tej; a tetejére: 2 banán, 20 dkg málna vagy eper, 1 tasak tortazselé, 2 evőkanál cukor

Elkészítése: A  tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A tojássárgáját elkeverjük az olajjal (majonézszerű lesz), hozzáadjuk a kefirt, a sütőporral elkevert lisztet és végül összekeverjük a felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt, kb. 37x28 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük. Az epres és vaníliás pudingokat külön-külön, az előírás szerint megfőzzük és még forrón a piskótára kenjük, előbb az eprest majd rá a vaníliást. Ha kihűlt, a banánt  felszeleteljük és a málnával együtt rátesszük pudingra. A tortazselét összekeverjük a 2 evőkanál cukorral, felöntjük 2,5 dl vízzel és 1 percig forraljuk. Ecset segítségével rákenjük a gyümölcsökre. A süteményt jól kihűtjük és kockára vágva tálaljuk.


17 megjegyzés:

Csilla írta...

Ez a gyümölcstorta tepsis változata, nagyon jó ötlet, és nagyon finom! Sajnos nálunk nem eszik a zselét a tetején, anélkül meg... :)))

Blogkonyha írta...

Kész művész remekmű! Kellett nekem reggel ilyesmit látnom. Most azon filózok, milyen sütit kéne egyek...Sajnos semmilyent, nemsokára indulok dolgozni...Nagyon guszta! Szépek a képek, mint mindig! :o)

Éva írta...

Csodásan néz ki, de szerintem az íze is az!

Anazar írta...

Semmi érdekes??? Piskóta, puding meg gyümölcs! Kell ennél érdekesebb?

Katalin írta...

Gyönyörűek a képeid, gondolom ugyanolya finom is. Könnyű, nyári süti lehet....

Adél írta...

Csilla: igen, tortának is szoktam készíteni, csak akkor csoki- vanilia puding megy rá és csak banán .A zseléért mi sem rajongunk, de muszáj, mert másképp a banán megbarnul.

Adél írta...

Krisz, köszi. Hát igen, nagy remekmű :)))

Adél írta...

Éva, köszi, valóban jó az íze is .

Adél írta...

Anazar: úgy néz ki, hogy nem :)

Adél írta...

Katalin, köszi. így van, könnyű süti.

María írta...

Már-már szabadkozva kezdted a bejegyzést, pedig megint csodaszép sütit készítettél, amire inkább büszke lehetsz!! Isteni finom lehetett :)!!

Gabriella írta...

Én nagyon szeretem az ilyen gyümölcstortákat (jó ötlet tepsiben készíteni, legalább nagyobb a mennyiség:))). Örülök, hogy feltetted, hiszen annyira szép!!

Gerdi írta...

Nagyon szép! No meg ízre sem lehet utolsó:-)

Márti írta...

Sokszor az egyszerű dolgok a legjobbak! Guszta!

Kati írta...

Nagyon szép, ilyen gyümölcsös - pudingos sütiből jöhet több szelet is:)

Barbi konyhája írta...

Milyen szép sütemény!! Tényleg ne szabadkozz, mert az ilyen egyszerű recepteket is érdemes megosztani, mert jó ötleteket meríthetünk belőlük! :)

Névtelen írta...

Ez a tészta valami pocsék lett. Pedig mindent pont úgy csináltam, de soha többet nem készítem így a piskótát. Egyszer sem vágtam még ki tésztát a kukába, hát ez most ott landolt. Nem volt még, hogy ne sikerült volna süti, torta bármi. Nem is értem miért így van leírva az elkészítés. Elég mérges vagyok, ritka pocsék recept.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...