Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 40 dkg krumpli, 30 dkg parasztkolbász, 10
dkg szalonna, 1 nagy hagyma, 2 zöld paprika, 1 paradicsom, 2 cikk fokhagyma,
só, bors, fűszerpaprika.
Elkészítése: A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd
hozzáadjuk a tarhonyát és űllandó kavarással megpirítjuk. Ha szép rózsasz, hozzáadjuk
az apróra vágott hagymát és együtt pirítjuk tovább, rdobjuk a kockára vágott
krumplit, a karikára vágott kolbászt, az apróra
vágott fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát és a kisebb darabokra
vágott paradicsomot. Sóval, borssal és paprikával fűszerezzük, összekavarjuk és
felöntjük annyi forró vízzel, hogy jól ellepje. Lassú lángon, többször
megkavarva, készre főzzük. Ha szükséges, főzés közben még pótoljuk annyi forró
vízzel, hogy a főzés végére bő szaftja maradjon, amit a tarhonya fél órás
pihenés alatt magába fog szívni. Melegen, idény zöldségekkel tálaljuk.
Oldalak
▼
Nagyon jól néz ki, és szép a terítéked is! Jó lehetett a szabadban enni!
VálaszTörlésImádnivaló:) Annyira ennék most füstölt kolbászt:) Gyönyörű a terítked is:)
VálaszTörlésNagyon tetszik a terítés, de a tarhonyád is. :P
VálaszTörlésÓ, micsoda fatányéros tálalás. Nagyon kellemes fotók, igazi vidékies hangulat! Én is szoktam főzni, de legközelebb megpróbálom bográcsban. Tuti finomabb lesz, mint a konyhában... :O)
VálaszTörlésGyönyörű a tálalás és az étek biztosan szuper!
VálaszTörlésDe mennék kóstolóra!!
VálaszTörlésCsatlakoznék Anazarhoz:)
VálaszTörlés