2012. június 15.
Tejszínes eperleves
Hozzávalók: 60 dkg eper, 5 evőkanál cukor, 3 dl tejszín, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál eperízű pudingpor; a tálaláshoz: 20 dkg eper, 1 dl tejszín
Elkészítése: Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felaprítjuk. 8 dl vízben felfőzzük majd összeturmixoljuk. Az eperízű pudingport és a cukrot elkavarjuk a tejszínnel, hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Citromlével ízesítjük és hűtőben jól lehűtjük. Felszeletelt eperrel és tejszínnel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Nagyon guszta lett!
Jó hidegen enném! Nagyon szépen díszítetted, olyan mintha gyöngysor lenne... :o)
Én meg szívecske mintákat látok a díszítésben... :o))
Annyira jól néz ki ez a leveske, olyan finom lehet!
Az eper ízű pudingport ne használjátok, bíbortetűvel színezik, ismert nevei: kármin, E122, E120.
Megjegyzés küldése