Oldalak
▼
2012. június 4.
Tejszínes karalábéfőzelék
Hozzávalók: 4 karalábé a zsenge zöldjével együtt, 1 hagyma, 3 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál házi ételízesítő, só, bors, petrezselyem levél
Elkészítése: A karalábét megpucoljuk, zöldjével együtt megmossuk és hosszúkásra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon félig megdinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a felvágott karalábét és tovább dinszteljük. Sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi és puhára főzzük. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, kevés lével a főzelékből hőkiegyenlítjük és állandóan kavarva besűrítjük vele a főzeléket. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyem levéllel és melegen tálaljuk.
Úh, de guszta, imádnám! nagyon jó a fotó is. Annyira tavaszi étek! Én üresen enném, nem rontanám el hússal sem az ízét...Csodás fogás!
VálaszTörlésCsakúgy, mint Kriszti, én is imádnám, én is csak úgy magában. Fogok is főzni, a család legfeljebb nem eszik belőle, magukra vessenek :)!!
VálaszTörlésHMmmmm. Finom lehetett. Nálunk a karalábéfőzelék sajna csak édeskés ízben fogy el, ellentétben a levessel, ami minden mennyiségben jöhet, paprikásan, vagy tejfölösen, mind1.
VálaszTörlésEz éppen egy nekem való főzelék:) És az idén még nem is készítettem. A sajtos paradicsomlevesed is guszta.
VálaszTörlés