Hozzávalók: 45 dkg liszt, 25 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 3 tojássárga, 3 evőkanál tejföl, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, só, bors ; a tészta megkenéséhez: só, 1teáskanál köménymag
Elkészítése: a langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A kolozsvári füstölt szalonnát kétszer átdaráljuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölt, a tojássárgákat, a sót, a borsot és jól megdagasztjuk. Tetejét belisztezzük, és mély tálba téve tiszta konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük, ezután lisztezett deszkán még egyszer jól átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtva négyrét hajtjuk. 30 percnyi pihentetés után 1 centi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét éles késsel bekockázzuk, megkenjük egy egész, felvert tojással, megszórjuk köménymaggal, és előmelegített forró sütőbe tolva, közepes lángon megsütjük.
17 megjegyzés:
Jajj megint milyen finomat sütöttél:) azt hiszem 4-5 darab is lecsuszna most belőle:)
Csodálatos:) Biztos, hogy elkészítem, csak a kolozsvári szalonnát kell helyettesítenem valamivel:)
Hát ebből most eltűntetnék egy tállal. :D
Ezt muszáj megcsinálnom!
Nekem is! A kolozsvári palacsinta annyira jól sikerült, hogy újráznom kell belőle:) Úgy látszik minden jöhet, ami kolozsvári...:) Köszönet Neked ezekért a szuper receptekért!!!
Fantasztikus! Milyen finom lehet! Egy pohár söröcske mellé...Hm!!!
hát így késő este kész merénylet ilyensmit nézni.
Kati: eteti magát rendesen:)
Trollanyu: bármilyen húsos szalonnával helyettesítheted.
:) Egy jó hideg sör kíséretében:)
Csiperke: semmiképp se hadd ki:)
Örülök, h ízlett:)
Krisz: nagyon fincsi:)
:)gyere délelőtt is :)
OMG! These look amazingly delicious! I first learned about pogácsa from a hungarian friend and she was even sweet enough to give me some recipes but I never came around to trying them. You totally made me want to make it!
Thank you:) You should really try it because its very delicious.:) Good luck with it.
Hűha, ezt is el kell készítenem egyszer, ha odaérek a sorba. :) Nagyon-nagyon jól néz ki, és milyen finomságos lehet... :P
Megjegyzés küldése