Oldalak
▼
2012. július 28.
Sonkás kocka
Nagyon finom előétel, vendégváró vagy akár egy különlegesebb vacsora. 16x26-os tepsiben sütöttem és 24 kockára vágtam fel. Kissé nagyobb, pl. 20x30-as tepsiben is lehetne sütni, akkor egy kicsit vékonyabbak lesznek a lapok.
Ötlet innen
Hozzávalók:
a sós piskótához: 9 tojás, 9 evőkanál olaj, 9 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, só
a töltelékhez: 30 dkg tehéntúró, 20 dkg fetasajt, 1-2 evőkanál tejföl, 15 dkg sonka, 1 kaliforniai paprika, petrezselyem levél, só, fehérbors
Elkészítése:
16x26 -os tepsiben, 3 lapot sütünk a piskóta hozzávalóiból. Egy laphoz 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Három tojás sárgáját kikavarjuk egy csipet sóval és 3 evőkanál olajjal, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabba és belekeverünk egy csipet sütőporral elkevert 3 evőkanál lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 10-15 perc alatt megsütjük. nem kell kiszárítani.
A krémhez a fetasajtot lereszeljük vagy villával összetörjük, hozzákeverjük a tehéntúrót és annyi tejfölt, hogy kenhető, de nem híg krémet kapjunk. A sonkát és a paprikát apró kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe, fehérborssal ízesítjük, ha még szükséges, sózzuk. A kihűlt lapokat vastagon lekenjük és jól lehűtjük. Tálalás előtt kockára vagy téglalap alakúra vágjuk, kevés paprikával és petrezselyem levéllel díszítjük.
De ötletes:) És milyen jól néz ki, gondolom finom is lehet, sonka , feta, tehénturó...hm...
VálaszTörlésEz gyönyörű, nagyon ötletes, fogok is ilyet készíteni a vendégeimnek:)
VálaszTörlésSzebbnél szebb és finomabbnál finomabb falatokkal találkozom Nálad... :P Már a kolozsvári palacsintád is le van mentve, csak a jövő hétre várok, mert vendégeink lesznek 1 hétig, akkor szeretném elkészíteni. :)
VálaszTörlésMegint egy gyönyörű étvágygerjesztő fotó!-:))
VálaszTörlésAJ, de kis helyes kockák. Először azt hittem süti, csak utána láttam a címet. ;-))
VálaszTörlésAztaaaa... Nemcsak gyönyörűséges, de nagyon finom is lehet. Hogy Neked milyen jó ötleteid vannak!!
VálaszTörlésIgazán jól néz ki! Szép sárga piskóta, színes töltelék...
VálaszTörlésEz nagyon klassz! Apósomnak nemsokára szülinapja lesz, és nem eszik édességet... Köszi!! :))) Egy kérdés: szeletelhető a sós piskóta rendesen?, mert nem szeretnék így hármat sütni, egyben gondoltam megsütni.
VálaszTörlésHoppá! Erről van szó!:)) Valami csodás, Aleda!:)
VálaszTörlésNagyon gusztusos, mutatós. Ötletes:)
VálaszTörlésKöszönöm, lányok.:)
VálaszTörlésCsudajól néz ki! Ezt vittem is:)
VálaszTörlésHa egyben sütném a piskótát, fel tudnám szeletelni, vagy szerencsésebb lenne külön- külön, mint ahogy írva van? Köszi! :)
VálaszTörlésBocsi, Csilla :(
TörlésSzeletelni lehet a piskótát, de szerintem érdemesebb külön sütni.Tapasztaltam(nem ennél, de más piskótáknál) ,hogy sokkal magasabb lesz ugyanannyi tojásból elkészített , külön sütött lapok,mint az egyben sütött. És ízre is finomabb volt, talán, mert a piskóta széle, mely kissé roppanósabb, sokkal finomabb. De ez csak az én véleményem.
nagyon jol nez ki:) vidam szineivel nagyon kiemeli;)
VálaszTörlésszia hajni vagyok nagyon jok a receptjeid koszonom
VálaszTörlés