2012. július 12.

Zöldséges csirkemelltekercs vajas zöldbabbal




Hozzávalók :
a csirkemelltekercshez: 2 csirkemell, 10 dkg zöldbab, 1 kaliforniai paprika, 5 dkg vaj, só, bors;
a vajas zöldbabhoz: 30 dkg zöldbab, 5 dkg vaj, só
a paradicsomszószhoz: 5 dl paradicsomlé, 2 dl húsleves, 1 kis hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 kiskanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1 kiskanál cukor, babérlevél, oregáno, só, bors, paprika

Elkészítése: a csirkemellet kettévágjuk úgy, hogy nagyobb szeletet kapjunk, kiterítjük és nagyon kicsit  kiklopfoljuk. Sóval  borssal fűszerezzük és pihenni hagyjuk. Addig a zöldbabot megmossuk és enyhén sós vízben 8 perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük és hideg vízzel leömblítjük. A paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk. A csirkemell egyik végére 3-3 szál zöldbabot és paprikát teszünk, szorosan  feltekerjük majd vajon megpároljuk. A körethez az előzőleg megfőzött zöldbabot forró vajon megforgatjuk, majd a szeletelt csirkemell tekercsel és a paradicsom szósszal  tálaljuk.
A paradicsomszószhoz a hagymákat nagyon apróra vágjuk és a zsíron, kevés vízzel üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, kissé megpirítjuk, majd félrehúzva beleszórjuk az fűszerpaprikát és a húslevessel csomómentesre kavarjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a csipet szárított oregánót, a babérlevelet, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd addig főzzük, míg besűrűsödik.

6 megjegyzés:

Kati írta...

De jól néz ki:) Igazi szezonális finomság:)

Okki írta...

Hétvégén elkészítem! Köszi.:)
Nagyon guszta.

Gabriella írta...

Ó, de jól néz ki! Finomságos lehet... :P

Juci írta...

Nem vagyok biztos , hogy a zöldbabot megkostolom, de hogy a tekercsből repetát kérek az tutti!

Gerdi írta...

De szép színes étel! De szeretem a zöldbabot!

gionetta írta...

Szuper! Zöldbab van, csirkemell van, akkor ma mi legyen az ebéd, ha a Te finomságod a hétvégi menü??? ;-D

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...