Recept innen 4 dl darát soknak találtam, csak 3 dl. használtam
Oldalak
2012. augusztus 30.
Erdélyi daragaluska
Recept innen 4 dl darát soknak találtam, csak 3 dl. használtam
2012. augusztus 29.
Paprikás hal bográcsban
Ez az étel harcsával a legfinomabb, de a ponty is kitett magáért. A paprika mennyisége sok, de sütés után összeesik, pont elegendő mártás lesz a hal adaghoz. A halat bőrös felével tegyük a forró grillre és amíg nem sül meg, ne mozgassuk, mer hajlamos a szétesésre. Finoman fordítsuk meg és ugyan úgy járjunk el a másik felével is . Fontos, hogy faszenes grillen süssük, mert ettől lesz finom íze az ételnek.
2012. augusztus 28.
Málnás csokitorta
2012. augusztus 27.
Kolozsvári csirke
Hozzávalók 4 főre: 1 háztáji csirke, 10 dkg kolozsvári füstölt
szalonna, 2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1
evőkanál apróra vágott friss tárkonylevél, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl sűrű
tejföl, 1 dl tejszín, só, bors.
Elkészítése: A
csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk.
Közben a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a
pörcöt kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsíradékon megfonnyasztjuk az
apróra vágott vöröshagymát, a
csirkedarabokat mindkét oldalukon átsütjük a hagymás zsíron, majd tényéra
szedjük. A hagymás alaphoz adjuk a meghámozott és összevágott paradicsomot, az
áttört fokhagymát meg az apróra vágott tárkonyt, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a
borral, felforraljuk, majd visszatesszük a csirkehúst. Fedő alatt, közepes
lángon puhára pároljuk. A tejfölt meg a tejszínt összekeverjük kevés forró
szafttal, az ételhez adjuk, rászórjuk a szalonnapörcöt, összekavarjuk és egyet
forralunk rajta. Burgonyalepénnyel vagy vajas galuskával tálaljuk.
Burgonyalepény
Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 1 tojás, 1-2 evőkanál olaj, zsír.
Elkészítése: A
kockákra vágott krumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és
összetörjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd puha masszává dolgozzuk a felvert
tojással, olajjal meg a liszttel. A masszából lisztes kézzel gombócokat formázunk,
majd lepényekké lapítjuk és kevés zsiradékon, mindkét oldalán pirosra sütjük.
2012. augusztus 24.
Fehérboros szőlőparfé
2012. augusztus 22.
Tordai rakott hús
2012. augusztus 21.
Őszibarack krémleves
a túrógombóchoz: 25 dkg tehéntúró, 1 evőkanál méz, 1-2 evőkanál baracklekvár, 4 dkg kókuszreszelék;
a tálaláshoz: 1 dl tejföl, 1 őszibarack, mentalevél
2012. augusztus 20.
Kalotaszegi töltött paprika
2012. augusztus 17.
M & M torta
2012. augusztus 16.
Torockói Hamuzsák
Égetett timsót akkor sütőpor helyett használták. A patikában vásárolt timsót lábasban a tűzhelyen kell melegíteni, folyamatosan kevergetve. Először folyós lesz, mint a méz, majd elkezd darabosodni. Ezeket a darabokat szét kell nyomkodni a kanállal, addig, míg hamuszerű por lesz belőle. A térfogata körülbelül az eredeti timsó háromszorosa lesz.
2012. augusztus 15.
Cukkinis pite fürjtojással
2012. augusztus 14.
Csokoládés cukkinikenyér
2012. augusztus 12.
Kalotaszegi zelleres almaleves
Felszeg
Alszeg
Nádasmente
Kapus-vidék és Átmeneti-vidék
Kalotaszentkirály |
Körösfő |
Magyarlóna |
Magyarvalkó |
Magyarvista |
Méra |
Györgyfalva |